Så stöttar Sveriges Arkitekter Ukraina

Publicerad: 2023-07-20

Sveriges Arkitekters Ukrainasamordnare Pehr Mikael Sällström berättar i TV4:as Nyhetsmorgon om arkitekternas plan för att återuppbygga Ukraina.

Sveriges Arkitekters Ukrainasamordnare Pehr Mikael Sällström i TV4:as Nyhetsmorgon.

Trots att kriget i Ukraina fortfarande pågår, har landets arkitekter börjat tänka på hur man kan återuppbygga landet. Detta hjälper Sveriges Arkitekter till med.

Det finns ungefär åtta miljoner människor som har lämnat sina bostäder. Det motsvarar nästan hela Sveriges befolkning, som man just nu behöver skapa bostäder för.

Pehr Mikael Sällström, i Nyhetsmorgon

Pehr Mikael Sällström, Ukrainasamordnare Sveriges Arkitekter berättar att de hjälper ukrainska arkitekter att reflektera över sin yrkesroll i kriget och se möjligheterna framåt.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet
Så tycker vi

Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet

I en debattartikel i Alltinget uppmanar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson politikerna att stoppa Boverkets nya byggregler.
Publicerad:
Fler arbetslösa och pressade priser
Sveriges Arkitekter i media

Fler arbetslösa och pressade priser

I april gick 6,3 procent av arkitekterna på a-kassa, en ökning från månaden innan. Men den sanna arbetslösheten är säkert den dubbla säger Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter i en intervju i Fastighetstidningen.
Publicerad:
Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?
Så tycker vi

Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?

Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson skriver i en debattartikel i Fastighetsnytt om Boverkets förslag till nya byggregler. Han misstänker att myndigheten inte har så bra koll.
Publicerad: