Podd om vinnaren av Planpriset 2022

Publicerad: 2023-03-24

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om planen Staden vid parken, som vann Planpriset för 2022.

Staden vid parken, så heter den plan i Borås som i år blev Sveriges bästa och fick planpriset. Hör stadsarkitekten Richard Matsson berätta om hur han fick idén om en motorväg för älgar, men sen tänkte att man kunde ha en för människor, genom staden, mellan kullarna i Borås. Och om hur en idé om en stor park kan få alla att prata stadsbyggnad, om hur hans säregna skisser och ritningar – en mix av Slas och Sven Nordqvist – har gjort stadsplaneringen till en konstform, något som är drivet av lust.

Dessutom möter vi de två politikerna som drivit igenom projektet politiskt – och som vill se modigare tjänstepersoner.

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. I det här avsnittet träffar vi Jan Loftén på Glänta design, som vann Guldstolen för årets produkt 2022 för sina utegym.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Landmärket 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Landmärket 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om Dockanparken i Helsingborg, vinnare av Landmärket 2022.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Guldstolen Interiör 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Interiör 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om handlar om foajén till Uppsala stadsteater, vinnare av Guldstolen 2022.
Publicerad: