Podd om vinnaren av Landmärket 2022

Publicerad: 2023-04-17

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om Dockanparken i Helsingborg, vinnare av Landmärket 2022.

2022 års bästa landskapsarkitektur finns i Helsingborg. Mellan den gamla stadens gator och Oceanhamnens nybyggen ligger Dockanparken. Den gamla torrdockan har tagits över av växter – och djur. Exotiska träd och blommor och en djungellekplats för barnen.

Mellan Danmarksbåten och lastbilarna, hörs ljudet från fåglar och apor, lägg till den gamla dockans kran, så är det inte olikt en fantasi av Jan Lööf.

Vi pratar med Sara Schlyter, landskapsarkitekt på Helsingborgs stad och Karolina Halldin, landskapsarkitekt och arkitekt på Krook och Tjäder om hur man skapar skönhet och fantasier mitt i den brusande verkligheten – och argumenterar för det gröna och offentliga i en växande stad. Och om att upptäcka nya växter och om att dammsuga Tyskland på lekplatser med barnen.

Dessutom träffar vi Ivana och hennes tre barn i “elefantparken”.

Medverkar gör:

  • Sara Schlyter, landskapsarkitekt på Helsingborgs stad
  • Karolina Halldin, landskapsarkitekt och arkitekt på Krook och Tjäder
  • Dan Hallemar, landskapsarkitekt, skribent, driver podcasten Staden

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. I det här avsnittet träffar vi Jan Loftén på Glänta design, som vann Guldstolen för årets produkt 2022 för sina utegym.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Guldstolen Interiör 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Interiör 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om handlar om foajén till Uppsala stadsteater, vinnare av Guldstolen 2022.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Planpriset 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Planpriset 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om planen Staden vid parken, som vann Planpriset för 2022.
Publicerad: