Podd om vinnaren av Landmärket 2022

Publicerad: 2023-04-17

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om Dockanparken i Helsingborg, vinnare av Landmärket 2022.

2022 års bästa landskapsarkitektur finns i Helsingborg. Mellan den gamla stadens gator och Oceanhamnens nybyggen ligger Dockanparken. Den gamla torrdockan har tagits över av växter – och djur. Exotiska träd och blommor och en djungellekplats för barnen.

Mellan Danmarksbåten och lastbilarna, hörs ljudet från fåglar och apor, lägg till den gamla dockans kran, så är det inte olikt en fantasi av Jan Lööf.

Vi pratar med Sara Schlyter, landskapsarkitekt på Helsingborgs stad och Karolina Halldin, landskapsarkitekt och arkitekt på Krook och Tjäder om hur man skapar skönhet och fantasier mitt i den brusande verkligheten – och argumenterar för det gröna och offentliga i en växande stad. Och om att upptäcka nya växter och om att dammsuga Tyskland på lekplatser med barnen.

Dessutom träffar vi Ivana och hennes tre barn i “elefantparken”.

Medverkar gör:

  • Sara Schlyter, landskapsarkitekt på Helsingborgs stad
  • Karolina Halldin, landskapsarkitekt och arkitekt på Krook och Tjäder
  • Dan Hallemar, landskapsarkitekt, skribent, driver podcasten Staden

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare 2023 års Vårdbyggnadspris
Vårdbyggnadspriset

Vinnare 2023 års Vårdbyggnadspris

Forum vårdbyggnad har utsett vinnarna av 2023 års Vårdbyggnadspris. Vinnarna tog emot sina diplom under Forum Vårdbyggnads höstkonferens.
Publicerad:
Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023
Vårdbyggnadspriset

Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023

Nu är det klart vilka byggnader som är nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023. Juryn har fastnat för sju förslag i två olika kategorier.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. I det här avsnittet träffar vi Jan Loftén på Glänta design, som vann Guldstolen för årets produkt 2022 för sina utegym.
Publicerad: