Podd om vinnaren av Guldstolen Interiör 2022

Publicerad: 2023-03-31

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om handlar om foajén till Uppsala stadsteater, vinnare av Guldstolen 2022.

Det här avsnittet av Arkitekturens vinnare handlar om foajén till Uppsala stadsteater, årets bästa inredning – vinnare av Guldstolen. Ni möter inredningsarkitekten Tove Sjöberg i ett samtal om den dramatiska möjligheten på en teater, en tillåtande drömfabrik. Och om hur teaterns säsonger gav möjligheten att få arbeta i flera år med inredningen, om hur det fick tankarna att förändras, växa och skapade olikheter, i något som annars hade kunnat blivit en idé, ett koncept.

Slutresultatet blev en marmortrappa med pelare som möter en folkpark, och flera utflykter in i teaterns rekvisitaförråd. Möt också Petra Brylander – teaterns chef – som önskade ett originalverk, precis som allt annat som teatern sätter upp.

Medverkar gör:

  • Tove Sjöberg, Studio Feuer
  • Petra Brylander, VD och teaterchef Uppsala stadsteater

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur
Ung svensk arkitektur

Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur

Nabben, Bränningevägen, Höghult, Gårdshuset, Ett Hus, Ford Park House och Torö är alla nominerade till tidskriften Arkitekturs pris, Ung Svensk Arkitektur.
Publicerad:
Fyra olika projekt nominerade till Landmärket
Arkitekturpriser

Fyra olika projekt nominerade till Landmärket

Elsa Eschelssons park, Bobergstorget, Norrtälje hamnpromenad och aktivitetsslänt i Tenstadalen är alla nominerade till Landmärket 2023 – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa landskapsarkitektur.
Publicerad:
Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen
Arkitekturpriser

Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen

KTH:s huvudbyggnad, kontoret i kv. Jakob Mindre, restaurang Solen och StickerApps industrilokal är nominerade till priset för årets bästa interiör. De tre första utgår från befintliga byggnader, den fjärde är ett nybygge gjort för att hålla länge.
Publicerad: