Podd om vinnaren av Guldstolen Interiör 2022

Publicerad: 2023-03-31

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om handlar om foajén till Uppsala stadsteater, vinnare av Guldstolen 2022.

Det här avsnittet av Arkitekturens vinnare handlar om foajén till Uppsala stadsteater, årets bästa inredning – vinnare av Guldstolen. Ni möter inredningsarkitekten Tove Sjöberg i ett samtal om den dramatiska möjligheten på en teater, en tillåtande drömfabrik. Och om hur teaterns säsonger gav möjligheten att få arbeta i flera år med inredningen, om hur det fick tankarna att förändras, växa och skapade olikheter, i något som annars hade kunnat blivit en idé, ett koncept.

Slutresultatet blev en marmortrappa med pelare som möter en folkpark, och flera utflykter in i teaterns rekvisitaförråd. Möt också Petra Brylander – teaterns chef – som önskade ett originalverk, precis som allt annat som teatern sätter upp.

Medverkar gör:

  • Tove Sjöberg, Studio Feuer
  • Petra Brylander, VD och teaterchef Uppsala stadsteater

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. I det här avsnittet träffar vi Jan Loftén på Glänta design, som vann Guldstolen för årets produkt 2022 för sina utegym.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Landmärket 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Landmärket 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om Dockanparken i Helsingborg, vinnare av Landmärket 2022.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Planpriset 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Planpriset 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om planen Staden vid parken, som vann Planpriset för 2022.
Publicerad: