Podd om Kasper Salin-prisvinnaren 2022

Publicerad: 2023-03-20

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om Merkurhuset, som vann Kasper Salin-priset för 2022.

Forsman Bodenfors skrev ett manifest för att det nya Merkurhuset skulle bli både ett arbetsverktyg och ett hem att älska. I manifestet stod bland annat: Inga lister! Lister har man bara om man har något att dölja, menade man.

Det här skulle vara ett ärligt projekt. I arkitekturen och kommunikationen. Hör Per Bornstein, Andreas Lyckefors och Johan Olsson berätta hur de tog sig an det uppfordrande manifestet med fartygsplåt, bok och träullit.

Och möt Forsman Bodenfors Hans Andersson och fastighetsägaren Platzer berätta varför det här kontorshuset inte alls blev som andra kontorshus.

Medverkar gör:

  • Per Bornstein, arkitekt
  • Andreas Lyckefors, arkitekt
  • Johan Olsson, arkitekt
  • Marie Lekmark, projektuthyrare PlatzerFastigheter
  • Hans Andersson, client director ForsmanBodenfors

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Kreativa kommuner kan byta spår när byggsektorn krisar
Arkitekturpriser

Kreativa kommuner kan byta spår när byggsektorn krisar

Gör som Halmstad, Trelleborg, Norrköping och Söderköping och anamma det holistiska, långsiktiga perspektivet, uppmanar juryn för Sveriges Arkitekters Planpris 2023 i en debattartikel i Dagens Samhälle.
Publicerad:
Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur
Ung svensk arkitektur

Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur

Nabben, Bränningevägen, Höghult, Gårdshuset, Ett Hus, Ford Park House och Torö är alla nominerade till tidskriften Arkitekturs pris, Ung Svensk Arkitektur.
Publicerad:
Fyra olika projekt nominerade till Landmärket
Arkitekturpriser

Fyra olika projekt nominerade till Landmärket

Elsa Eschelssons park, Bobergstorget, Norrtälje hamnpromenad och aktivitetsslänt i Tenstadalen är alla nominerade till Landmärket 2023 – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa landskapsarkitektur.
Publicerad: