Podd om Kasper Salin-prisvinnaren 2022

Publicerad: 2023-03-20

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. Det här avsnittet handlar om Merkurhuset, som vann Kasper Salin-priset för 2022.

Forsman Bodenfors skrev ett manifest för att det nya Merkurhuset skulle bli både ett arbetsverktyg och ett hem att älska. I manifestet stod bland annat: Inga lister! Lister har man bara om man har något att dölja, menade man.

Det här skulle vara ett ärligt projekt. I arkitekturen och kommunikationen. Hör Per Bornstein, Andreas Lyckefors och Johan Olsson berätta hur de tog sig an det uppfordrande manifestet med fartygsplåt, bok och träullit.

Och möt Forsman Bodenfors Hans Andersson och fastighetsägaren Platzer berätta varför det här kontorshuset inte alls blev som andra kontorshus.

Medverkar gör:

  • Per Bornstein, arkitekt
  • Andreas Lyckefors, arkitekt
  • Johan Olsson, arkitekt
  • Marie Lekmark, projektuthyrare PlatzerFastigheter
  • Hans Andersson, client director ForsmanBodenfors

Här hittar du podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare 2023 års Vårdbyggnadspris
Vårdbyggnadspriset

Vinnare 2023 års Vårdbyggnadspris

Forum vårdbyggnad har utsett vinnarna av 2023 års Vårdbyggnadspris. Vinnarna tog emot sina diplom under Forum Vårdbyggnads höstkonferens.
Publicerad:
Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023
Vårdbyggnadspriset

Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023

Nu är det klart vilka byggnader som är nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023. Juryn har fastnat för sju förslag i två olika kategorier.
Publicerad:
Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022
Arkitekturpriser

Podd om vinnaren av Guldstolen Produkt 2022

Poddserien Arkitekturens Vinnare träffar personerna bakom om årets vinnare av Sveriges Arkitekters arkitekturpriser. I det här avsnittet träffar vi Jan Loftén på Glänta design, som vann Guldstolen för årets produkt 2022 för sina utegym.
Publicerad: