Öppna dörren för en utrikesfödd arkitekt

Publicerad: 2021-11-18

Registrera dig hos Yrkesdörren och möt en utrikesfödd arkitekt. Under en timme kommer ni att prata om gemensamma branscherfarenheter, utmaningar och möjligheter. Du behövs och är viktig.

Antalet utrikes födda personer i Sverige är idag två miljoner, det motsvarar 20 procent av befolkningen. Många lever i segregation och saknar vägar in på arbetsmarknaden. Samtidigt är vi flera miljoner etablerade svenskar som kan bidra med kunskap, kontakter och till det nätverk många saknar.

Det är här du kommer in.

Genom att registrera dig hos Yrkesdörren kommer du att matchas med en utrikesfödd person som har bakgrund inom arkitektbranschen. Under en timme kommer ni sedan i ett individuellt, digitalt eller fysiskt möte att prata om era gemensamma branscherfarenheter samt utmaningar och möjligheter. Ni kan under mötet ta hjälp av Yrkesdörrens samtalsguide för stöd och inspiration.

I dagsläget har Yrkesdörren i sin databas ett flertal utrikes födda personer inom arkitektbranschen som gärna vill ta ett möte med en etablerad person i samma bransch. Det betyder att du behövs och är viktig.

Yrkesdörren bygger på möten och för att kunna skapa ännu flera möten behöver vi fler etablerade personer som kan agera dörröppnare. I dagsläget har Yrkesdörren i sin databas ett flertal utrikes födda personer inom arkitektbranschen som gärna vill ta ett möte med en etablerad person i samma bransch.

Så här gör du:

  1. Registrera dig på Yrkesdörren innan den 10 december. Om du redan är registrerad hos Yrkesdörren sen tidigare ber vi dig att mejla till kontakt@yrkesdorren.se (så sköter vi nästa steg manuellt). Fyll gärna i flera branscher du har erfarenhet av. Detta underlättar en bra matchning.
  2. Efter registrering kommer du att få ett bekräftelsemejl och ombeds att bekräfta din mejladress.
  3. Direkt efter bekräftelsen inkommit börjar vi med matchningen
  4. När vi hittat en lämplig person får ni båda kontaktuppgifter till varandra samt förslag på mötesdag.
  5. Resterande kontakt sköts av deltagare och dörröppnare.

Om Yrkesdörren

Yrkesdörren är ett integrationsinitiativ och en folkrörelse som genom möten vill överbrygga den klyftan och snabba på utrikes föddas väg in på den svenska arbetsmarknaden. Dessa möten bidrar till ett ömsesidigt kunskaps- och erfarenhetsutbyte som breddar nätverk. För den icke-etablerade innebär ett möte också ett tillfälle att lära sig mer om sociala koder, se sina möjligheter och öka sitt självförtroende på arbetsmarknaden. Vår vision är en arbetsmarknad där människor med olika bakgrunder och erfarenheter finner sin rätta plats.

Läs mer på yrkesdorren.se

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tobias Olsson nominerad till Sacos styrelse
Medlem

Tobias Olsson nominerad till Sacos styrelse

Sacos valberedning nominerar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson till en plats i styrelsen.
Publicerad:
Vill du undervisa i arkitektur?
Medlem

Vill du undervisa i arkitektur?

Är du intresserad av ämneslärarbehörighet inom arkitektur? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.
Publicerad:
Karlstad Årets Arkitekturkommun 2021
Medlem

Karlstad Årets Arkitekturkommun 2021

Karlstad försvarar sin titel och blir Årets Arkitekturkommun 2021, för andra året i rad. Örebro kommer tvåa för tredje året och Skellefteå är nykomling på listans tredje plats. Det visar en rapport som tagits fram av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund.
Publicerad: