Öppna dörren för en utrikesfödd arkitekt

Publicerad: 2021-11-18

Registrera dig hos Yrkesdörren och möt en utrikesfödd arkitekt. Under en timme kommer ni att prata om gemensamma branscherfarenheter, utmaningar och möjligheter. Du behövs och är viktig.

Antalet utrikes födda personer i Sverige är idag två miljoner, det motsvarar 20 procent av befolkningen. Många lever i segregation och saknar vägar in på arbetsmarknaden. Samtidigt är vi flera miljoner etablerade svenskar som kan bidra med kunskap, kontakter och till det nätverk många saknar.

Det är här du kommer in.

Genom att registrera dig hos Yrkesdörren kommer du att matchas med en utrikesfödd person som har bakgrund inom arkitektbranschen. Under en timme kommer ni sedan i ett individuellt, digitalt eller fysiskt möte att prata om era gemensamma branscherfarenheter samt utmaningar och möjligheter. Ni kan under mötet ta hjälp av Yrkesdörrens samtalsguide för stöd och inspiration.

I dagsläget har Yrkesdörren i sin databas ett flertal utrikes födda personer inom arkitektbranschen som gärna vill ta ett möte med en etablerad person i samma bransch. Det betyder att du behövs och är viktig.

Yrkesdörren bygger på möten och för att kunna skapa ännu flera möten behöver vi fler etablerade personer som kan agera dörröppnare. I dagsläget har Yrkesdörren i sin databas ett flertal utrikes födda personer inom arkitektbranschen som gärna vill ta ett möte med en etablerad person i samma bransch.

Så här gör du:

  1. Registrera dig på Yrkesdörren innan den 10 december. Om du redan är registrerad hos Yrkesdörren sen tidigare ber vi dig att mejla till kontakt@yrkesdorren.se (så sköter vi nästa steg manuellt). Fyll gärna i flera branscher du har erfarenhet av. Detta underlättar en bra matchning.
  2. Efter registrering kommer du att få ett bekräftelsemejl och ombeds att bekräfta din mejladress.
  3. Direkt efter bekräftelsen inkommit börjar vi med matchningen
  4. När vi hittat en lämplig person får ni båda kontaktuppgifter till varandra samt förslag på mötesdag.
  5. Resterande kontakt sköts av deltagare och dörröppnare.

Om Yrkesdörren

Yrkesdörren är ett integrationsinitiativ och en folkrörelse som genom möten vill överbrygga den klyftan och snabba på utrikes föddas väg in på den svenska arbetsmarknaden. Dessa möten bidrar till ett ömsesidigt kunskaps- och erfarenhetsutbyte som breddar nätverk. För den icke-etablerade innebär ett möte också ett tillfälle att lära sig mer om sociala koder, se sina möjligheter och öka sitt självförtroende på arbetsmarknaden. Vår vision är en arbetsmarknad där människor med olika bakgrunder och erfarenheter finner sin rätta plats.

Läs mer på yrkesdorren.se

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift
Medlem

Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift

Byggkris och lågkonjunktur pressar arkitektkåren och medför dramatiskt ökade kostnader för Sveriges Arkitekter. Förbundsstyrelsen bad därför en extrainkallad stämma om mandat för att tillfälligt höja avgifterna för aktiva medlemmar.
Publicerad:
Nya medlemsavgifter från årsskiftet
Medlem

Nya medlemsavgifter från årsskiftet

Från första januari 2024 höjs avgiften för medlemskap i Sveriges Arkitekter. En ytterligare höjning kan komma senare i vår. Ökade kostnader för inkomstförsäkringen är huvudorsaken till höjningen.
Publicerad: