Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Publicerad: 2024-06-24

Uppsala kommun anordnar i samarbete med Sveriges Arkitekter en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Rosendal, Uppsala.

Rosendals torg ska vara ett torg av hög arkitektonisk kvalitet som visar på kreativa idéer för hur en plats blir det gemensamma vardagsrummet i stadsdelen där alla känner sig välkomna.

Rosendals torg ska vara ett praktexempel och förebild för cirkulär landskapsarkitektur och hur ett torg kan bidra till klimatanpassning.

Tävlingsuppgiften

Tävlingsuppgiften är att ta fram ett gestaltningsförslag för torget, vars yta uppgår till 5312 kvadratmeter. Omkringliggande gator ingår ej i tävlingsuppgiften.

Uppdrag efter tävlingen

Arrangören avser att förhandla med teamet bakom vinnande förslag om uppdraget att ta fram fullständiga bygghandlingar för utförandeentreprenad för torget.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: