Ny chefredaktör för Arkitektur utsedd

Publicerad: 2022-10-05

Det blir arkitekten och journalisten Björn Ehrlemark som tar över rollen som chefredaktör för tidskriften Arkitektur efter Malin Zimm.

Björn Ehrlemark, tillträdande chefredaktör för tidskriften Arkitektur. Foto: Sören Andersson.

– Det är ett stort förtroende, som jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till. Tidskriften Arkitektur har så många intressanta aspekter att både förvalta och utveckla. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång med det arbetet tillsammans med redaktionen, säger Björn Ehrlemark, som är väl bekant med Arkitektur efter att ha bidragit till den som skribent och kritiker de senaste åren.

Allt är viktigt. Urval, skribenter, bilder, tematik, format – allt. Det är helheten som gör det!

Björn Ehrlemark om vad som är viktigast för en bra arkitekturtidskrift.

Processen för att hitta en ny chefredaktör har pågått sedan i våras, då det stod klart att den nuvarande chefredaktören Malin Zimm slutar i november. Sveriges Arkitekter och Arkitektur Förlag vill rikta ett stort tack till Malin för vad hennes engagemang och kunskaper har tillfört tidskriften under tre år som chefredaktör.

Men nu är det alltså Björn Ehrlemark som tar över från och med årsskiftet. I uppdraget ingår också att ytterligare stärka arkitekturbevakningen. Så, vad tycker han är viktigast för en bra arkitekturtidskrift?

– Allt är viktigt. Urval, skribenter, bilder, tematik, format – allt. Det är helheten som gör det! Precis som för ett bra projekt. Det är bara genom ett riktigt helhetsgrepp som tidskriften blir bra. Och det är bara så den kan dokumentera, analysera och diskutera arkitektur på den nivå som läsarna ska kunna förvänta sig.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Arkitekters förmåga behövs som aldrig förr
Medlem

Arkitekters förmåga behövs som aldrig förr

Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic summerar året och önskar alla medlemmar en God Jul och Gott Nytt År.
Publicerad:
Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar
Medlem

Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar

Den nya regeringen vill behålla de tillfälligt höjda ersättningsnivåerna i a-kassan som kom till under pandemin. Sveriges Arkitekter välkomnar beskedet.
Publicerad:
Sveriges Arkitekter stöder demokratirörelsen i Iran
Medlem

Sveriges Arkitekter stöder demokratirörelsen i Iran

Jag är stolt över att vara ordförande i ett förbund som är del av Saco, som höjer rösten för grundläggande rättigheter i Iran, skriver Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic.
Publicerad: