Nu är uppdraget om NK-kvarteret i Göteborg avgjord

Publicerad: 2021-11-18

Efter genomförda parallella uppdrag med fyra arkitektkontor har Hufvudstaden meddelat att man går vidare tillsammans med Ahrbom & Partner.

Uppdraget gäller en om- och tillbyggnad av NK-kvarteret i Göteborg och deras förslag kommer att ligga till grund för en ny detaljplan.

Deras förslag möter våra önskemål på ett kreativt sätt samtidigt som de tagit hänsyn till kulturhistoriska värden, framtidens handel och NK:s identitet.

Bo Wikare, vice vd Hufvudstaden och vd Nordiska Kompaniet

Hufvudstaden ser en stor potential för kvarteret att utvecklas, både vad gäller NK-varuhusets möjligheter att växa med större handelsytor samtidigt som en påbyggnad kan skapa nya lokaler för bland annat kontor, restauranger och kultur. Kvarteret är en del av Göteborgs stads utvecklingsprogram för Sydöstra City där ambitionen är att utveckla staden för att ge bästa möjliga förutsättningar för kontor och kommersiella lokaler.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Se förslagen till ny landskapsbro i Robertsfors
Tävlingar

Se förslagen till ny landskapsbro i Robertsfors

Nu presenteras förslagen från de fem team som deltagit i Trafikverkets arkitekttävling för Norrbotniabanans landskapsbro genom Robertsfors. Tävlingen har genomförts i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
International architectural design competition in Tunisia
Tävlingar

International architectural design competition in Tunisia

International Architectural Design Competition Requalification of Byrsa Acropolis and Rehabilitation of the Carthage National Museum in Tunisia.
Publicerad: