Nu är uppdraget om NK-kvarteret i Göteborg avgjord

Publicerad: 2021-11-18

Efter genomförda parallella uppdrag med fyra arkitektkontor har Hufvudstaden meddelat att man går vidare tillsammans med Ahrbom & Partner.

Uppdraget gäller en om- och tillbyggnad av NK-kvarteret i Göteborg och deras förslag kommer att ligga till grund för en ny detaljplan.

Deras förslag möter våra önskemål på ett kreativt sätt samtidigt som de tagit hänsyn till kulturhistoriska värden, framtidens handel och NK:s identitet.

Bo Wikare, vice vd Hufvudstaden och vd Nordiska Kompaniet

Hufvudstaden ser en stor potential för kvarteret att utvecklas, både vad gäller NK-varuhusets möjligheter att växa med större handelsytor samtidigt som en påbyggnad kan skapa nya lokaler för bland annat kontor, restauranger och kultur. Kvarteret är en del av Göteborgs stads utvecklingsprogram för Sydöstra City där ambitionen är att utveckla staden för att ge bästa möjliga förutsättningar för kontor och kommersiella lokaler.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande spiraltrappa av August Håkansson Orsvall uppvisade enligt juryn en imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: