Nu är uppdraget om NK-kvarteret i Göteborg avgjord

Publicerad: 2021-11-18

Efter genomförda parallella uppdrag med fyra arkitektkontor har Hufvudstaden meddelat att man går vidare tillsammans med Ahrbom & Partner.

Uppdraget gäller en om- och tillbyggnad av NK-kvarteret i Göteborg och deras förslag kommer att ligga till grund för en ny detaljplan.

Deras förslag möter våra önskemål på ett kreativt sätt samtidigt som de tagit hänsyn till kulturhistoriska värden, framtidens handel och NK:s identitet.

Bo Wikare, vice vd Hufvudstaden och vd Nordiska Kompaniet

Hufvudstaden ser en stor potential för kvarteret att utvecklas, både vad gäller NK-varuhusets möjligheter att växa med större handelsytor samtidigt som en påbyggnad kan skapa nya lokaler för bland annat kontor, restauranger och kultur. Kvarteret är en del av Göteborgs stads utvecklingsprogram för Sydöstra City där ambitionen är att utveckla staden för att ge bästa möjliga förutsättningar för kontor och kommersiella lokaler.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad: