Nu är uppdraget om NK-kvarteret i Göteborg avgjord

Publicerad: 2021-11-18

Efter genomförda parallella uppdrag med fyra arkitektkontor har Hufvudstaden meddelat att man går vidare tillsammans med Ahrbom & Partner.

Uppdraget gäller en om- och tillbyggnad av NK-kvarteret i Göteborg och deras förslag kommer att ligga till grund för en ny detaljplan.

Deras förslag möter våra önskemål på ett kreativt sätt samtidigt som de tagit hänsyn till kulturhistoriska värden, framtidens handel och NK:s identitet.

Bo Wikare, vice vd Hufvudstaden och vd Nordiska Kompaniet

Hufvudstaden ser en stor potential för kvarteret att utvecklas, både vad gäller NK-varuhusets möjligheter att växa med större handelsytor samtidigt som en påbyggnad kan skapa nya lokaler för bland annat kontor, restauranger och kultur. Kvarteret är en del av Göteborgs stads utvecklingsprogram för Sydöstra City där ambitionen är att utveckla staden för att ge bästa möjliga förutsättningar för kontor och kommersiella lokaler.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: