Nominerade till Ung Svensk Arkitektur 2021

Publicerad: 2022-03-09

Här presenteras de fyra projekt som kan vinna Ung Svensk Arkitektur. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan i en digital sändning, öppen för alla, torsdag den 7 april 2022.

Ung Svensk Arkitektur är tidskriften Arkitekturs pris som delas ut vartannat år. Priset tilldelas upphovspersonerna och alla genrer bedöms: inredning, byggnad, landskap och planering. Vid projektets färdigställande bör medarbetarna ha varit max 40 år för att befinna sig inom prisets bedömningskriterier.

De vi har valt ut kan verka som enkla uppgifter för en arkitekt, men tricket är hur de är genomförda. Man har ofta en stark idé som ung, men kan ha svårt att driva igenom den eftersom man inte är tillräckligt erfaren. De här har gått i mål med det

Tomas Lauri, juryns ordförande

– Som ung arkitekt behöver man all uppmuntran man kan få. Och vi ser att – Ung Svensk Arkitektur hyllar de som befinner sig i början av arkitekters ofta långa yrkesliv. Årets nominerade är alla starka exempel på förmågan att hålla ihop den stora uppgiften och skapa intimitet och inlevelse genom material och platsverkan, säger Arkitekturs chefredaktör Malin Zimm.

Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan

Vem av de fyra nominerade som vinner Ung Svensk Arkitektur avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 7 april. Galan sänds live från Kulturhuset i Stockholm under en eftermiddag där prisutdelningar varvas med föreläsningar.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur
Ung svensk arkitektur

Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur

Nabben, Bränningevägen, Höghult, Gårdshuset, Ett Hus, Ford Park House och Torö är alla nominerade till tidskriften Arkitekturs pris, Ung Svensk Arkitektur.
Publicerad:
Fyra olika projekt nominerade till Landmärket
Arkitekturpriser

Fyra olika projekt nominerade till Landmärket

Elsa Eschelssons park, Bobergstorget, Norrtälje hamnpromenad och aktivitetsslänt i Tenstadalen är alla nominerade till Landmärket 2023 – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa landskapsarkitektur.
Publicerad:
Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen
Arkitekturpriser

Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen

KTH:s huvudbyggnad, kontoret i kv. Jakob Mindre, restaurang Solen och StickerApps industrilokal är nominerade till priset för årets bästa interiör. De tre första utgår från befintliga byggnader, den fjärde är ett nybygge gjort för att hålla länge.
Publicerad: