Nominerade till Kasper Salin-priset 2021

Publicerad: 2022-03-15

Här presenteras de fyra projekt som kan vinna Kasper Salin-priset. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan i en digital sändning, öppen för alla, torsdag den 7 april 2022.

Priset går till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet och består av en bronsrelief, utformad av arkitekt Bengt Lindroos som fästs på byggnaden. 

Det har varit ett bra år för arkitekturen, med flera kvalitativa och genomarbetade byggnader. I de bästa projekten har man engagerat sig i att förstå plats och sammanhang och har därmed haft ett fördjupat intresse för omgivningen

Torun Hammar, juryns ordförande

– I dessa oroliga tider bevittnar vi tyvärr, på nära håll, hur lätt det är att förstöra arkitektur som århundranden av mänsklig vilja och ambition byggt upp. Att ge Kasper Salin-priset till samtidens framåtblickande byggnadsverk är att påminna oss om de demokratiska värderingar som bidrar till arkitektur som består, säger Sveriges Arkitekters förbundsordförande Emina Kovacic.

Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan

Vem av de fyra nominerade som vinner Kasper Salin-priset avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 7 april. Galan sänds live från Kulturhuset i Stockholm under en eftermiddag där prisutdelningar varvas med föreläsningar.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur
Ung svensk arkitektur

Sju projekt nominerade till Ung svensk arkitektur

Nabben, Bränningevägen, Höghult, Gårdshuset, Ett Hus, Ford Park House och Torö är alla nominerade till tidskriften Arkitekturs pris, Ung Svensk Arkitektur.
Publicerad:
Fyra olika projekt nominerade till Landmärket
Arkitekturpriser

Fyra olika projekt nominerade till Landmärket

Elsa Eschelssons park, Bobergstorget, Norrtälje hamnpromenad och aktivitetsslänt i Tenstadalen är alla nominerade till Landmärket 2023 – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa landskapsarkitektur.
Publicerad:
Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen
Arkitekturpriser

Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen

KTH:s huvudbyggnad, kontoret i kv. Jakob Mindre, restaurang Solen och StickerApps industrilokal är nominerade till priset för årets bästa interiör. De tre första utgår från befintliga byggnader, den fjärde är ett nybygge gjort för att hålla länge.
Publicerad: