Lämna in bidrag till UIA 2030 Award

Publicerad: 2024-01-09

International Union of Architects, i samarbete med UN-Habitat, lanserar den andra omgången av UIA 2030 Award.

Den här tvååriga utmärkelsen främjar arkitekter som bidrar till leveransen av FN:s 2030 Agenda för hållbar utveckling tillsammans med New Urban Agenda. Den första omgången av priset samlade 125 projekt från 40 länder.

Tillsammans med World Urban Forum (WUF), bjuds alla arkitekter runt om i världen att skicka in bidrag för byggda projekt som visar designkvalitet och har gett betydande bidrag till uppnåendet av Sustainable Development Goals (SDG).

Priset kommer att genomföras i två steg. Inlämningar i första steget kommer att bedömas på regional basis, vilket återspeglar var och en av de fem UIA-regionerna. Mellan en och tre regionala finalister i varje priskategori kommer att gå till steg två.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Fyra olika projekt nominerade till Landmärket
Arkitekturpriser

Fyra olika projekt nominerade till Landmärket

Elsa Eschelssons park, Bobergstorget, Norrtälje hamnpromenad och aktivitetsslänt i Tenstadalen är alla nominerade till Landmärket 2023 – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa landskapsarkitektur.
Publicerad:
Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen
Arkitekturpriser

Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen

KTH:s huvudbyggnad, kontoret i kv. Jakob Mindre, restaurang Solen och StickerApps industrilokal är nominerade till priset för årets bästa interiör. De tre första utgår från befintliga byggnader, den fjärde är ett nybygge gjort för att hålla länge.
Publicerad:
De kan vinna årets Kasper Salin-pris
Arkitekturpriser

De kan vinna årets Kasper Salin-pris

Återbruksprojektet Gjuteriet, timmerbyggnaden Höghult, bostadsskalet Raw och Wisdome, Tekniska museets tillbyggnad i trä. De utgör startfältet för Kasper Salin-priset 2023.
Publicerad: