Inbjudan till projekttävling i Helsingborg

Publicerad: 2021-09-13

Helsingborgs stad bjuder in arkitekter att inkomma med intresseanmälan om att få delta i projekttävling avseende gestaltning av Oceanbadet i Helsingborg.

Helsingborg växer. Det innebär bland annat ett högt besökstryck på befintliga sim- och badanläggningar. Helsingborgarna har länge efterfrågat ett aktivitetsbad och föreningslivet har behov av en ny 50-metersbassäng godkänd för nationella tävlingar på SM-nivå.

Oceanbadet ska vara ett attraktivt besöksmål med innovativa lösningar som utvecklar platsens identitet.

Helsingborgs stads vision, från tävlingsinbjudan.

Nu finns ett område tillgängligt, inom den nya stadsdelen Oceanhamnen, som kan lämpa sig för en sådan anläggning. Därför bjuder nu Helsingborgs stad in arkitekter till att inkomma med intresseanmälan om att få delta i projekttävling avseende gestaltning av Oceanbadet.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Max fem tävlande kommer att väljas ut att delta i projekttävlingen.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad:
Tävling om Norrköpings nya centralstation avgjord
Tävlingar

Tävling om Norrköpings nya centralstation avgjord

Norrköpings kommun har arrangerat en inbjuden tävling för fyra team om gestaltning av Norrköpings nya centralstation och stadsmiljön intill. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: