Höjd pension, ökad kompetens och förbättrad arbetsmiljö

Publicerad: 2021-12-21

AkademikerAlliansen, där Sveriges Arkitekter ingår, har tillsammans med de övriga fackliga organisationerna och arbetsgivarparterna SKR och Sobona kommit överens om ett nytt omställningsavtal, en satsning på arbetsmiljö samt ett moderniserat pensionssystem med höjda avsättningar.

AkademikerAlliansen har träffat en bred överenskommelse med satsningar på omställning och kompetenshöjande insatser under hela arbetslivet. Överenskommelsen omfattar också förändringar som moderniserar pensionssystemet för omkring 1,2 miljoner medarbetare i kommuner, regioner och kommunala bolag. Dessutom görs satsningar på arbetsmiljön inom ramen för ett gemensamt arbete med fokus på friskfaktorer.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Eldsjälar värmer i vinterkylan
Medlem

Eldsjälar värmer i vinterkylan

Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic summerar sitt första år som ordförande och hälsar God Jul & Gott Nytt År.
Publicerad:
Kollektivavtal gör skillnad
Kollektivavtal

Kollektivavtal gör skillnad

Det kan vara stor skillnad i reda pengar att vara anställd hos en arbetsgivare med kollektivavtal jämfört med en utan avtal. Här kan du se två exempel.
Publicerad:
Öppna dörren för en utrikesfödd arkitekt
Medlem

Öppna dörren för en utrikesfödd arkitekt

Registrera dig hos Yrkesdörren och möt en utrikesfödd arkitekt. Under en timme kommer ni att prata om gemensamma branscherfarenheter, utmaningar och möjligheter. Du behövs och är viktig.
Publicerad: