Hjälp oss utse Årets arkitekturkommun

Publicerad: 2021-05-10

För femte året i rad kommer Sveriges Arkitekter tillsammans med HSB att dela ut utmärkelsen Sveriges arkitekturkommun. Har du fått ett mejl till din inkorg – svara gärna på undersökningen.

Karlstad klättrade från tionde till första plats och blev Årets Arkitekturkommun 2020.

Utmärkelsen bygger på data och statistik från öppna källor rörande kommunernas arbete med arkitektur. En helt avgörande del i utmärkelsen är också att få er arkitekters syn på hur landets kommuner arbetar med dessa frågor.

Undersökningen har skickats ut till ett urval av er medlemmar och vi vill be dig som fått den i din mejl att lägga några minuter på att svara på den.

Undersökningen, som görs i samarbete med undersökningsföretaget Evimetrix, har skickats ut till ett urval av er medlemmar och vi vill be dig som fått den i din mejl att lägga några minuter på att svara på den. Den här typen av undersökningar är en del av vår påverkansarbete för att synliggöra och hylla de kommuner som skapar ett gott klimat för god arkitektur samt uppmuntra fler kommuner att göra detsamma.

Vi har sett hur arkitekturens position kan flyttas fram genom kommunala arkitekturpolicyer och andra metodiska sätt att ge arkitektur- och kvalitetsfrågor ett ökat utrymme i byggprocessen.

Tack för att du hjälper oss att utse årets arkitekturkommun och att påverka kommunerna att hålla arkitekturfrågorna högt upp på agendan.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Årets Arkitekturkommun 2023 heter Karlstad
Årets Arkitekturkommun

Årets Arkitekturkommun 2023 heter Karlstad

Den trefaldiga vinnaren Karlstad lyckas kamma hem priset för Årets Arkitekturkommun en fjärde gång och blir vinnaren för år 2023. Karlstad följs tätt av Borås på andraplats och Landskrona på tredje.
Publicerad:
De kan bli Årets Arkitekturkommun 2023
Årets Arkitekturkommun

De kan bli Årets Arkitekturkommun 2023

Den 7 november delas priset ut till den kommun som blir Årets Arkitekturkommun 2023. Redan idag avslöjar vi vilka tio av landets 290 kommuner som har chans att knipa förstaplatsen.
Publicerad:
Karlstad är Årets arkitekturkommun 2022
Årets Arkitekturkommun

Karlstad är Årets arkitekturkommun 2022

Karlstad blir Årets arkitekturkommun 2022 och kniper därmed förstaplatsen för tredje året i rad. Landskrona och Borås hamnar tätt efter på prispallen. Det visar en rapport som har tagits fram av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund.
Publicerad: