Hjälp oss utse Årets arkitekturkommun

Publicerad: 2021-05-10

För femte året i rad kommer Sveriges Arkitekter tillsammans med HSB att dela ut utmärkelsen Sveriges arkitekturkommun. Har du fått ett mejl till din inkorg – svara gärna på undersökningen.

Karlstad klättrade från tionde till första plats och blev Årets Arkitekturkommun 2020.

Utmärkelsen bygger på data och statistik från öppna källor rörande kommunernas arbete med arkitektur. En helt avgörande del i utmärkelsen är också att få er arkitekters syn på hur landets kommuner arbetar med dessa frågor.

Undersökningen har skickats ut till ett urval av er medlemmar och vi vill be dig som fått den i din mejl att lägga några minuter på att svara på den.

Undersökningen, som görs i samarbete med undersökningsföretaget Evimetrix, har skickats ut till ett urval av er medlemmar och vi vill be dig som fått den i din mejl att lägga några minuter på att svara på den. Den här typen av undersökningar är en del av vår påverkansarbete för att synliggöra och hylla de kommuner som skapar ett gott klimat för god arkitektur samt uppmuntra fler kommuner att göra detsamma.

Vi har sett hur arkitekturens position kan flyttas fram genom kommunala arkitekturpolicyer och andra metodiska sätt att ge arkitektur- och kvalitetsfrågor ett ökat utrymme i byggprocessen.

Tack för att du hjälper oss att utse årets arkitekturkommun och att påverka kommunerna att hålla arkitekturfrågorna högt upp på agendan.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Undersökning om diskriminering i arbetslivet
Medlem

Undersökning om diskriminering i arbetslivet

Nu skickar Sveriges Arkitekter ut en undersökning om diskriminering i arbetslivet. Resultatet av undersökningen blir en viktig utgångspunkt i vårt fortsatta arbete mot diskriminering, för inkludering och likabehandling. Tack för att du medverkar.
Publicerad:
Bli mentor för en nyanländ arkitekt
Medlem

Bli mentor för en nyanländ arkitekt

Bli mentor i höst. Vi erbjuder sju platser till ett mentorprogram för nyanlända arkitekter. Ta chansen att hjälpa en arbetssökande arkitekt med utländsk utbildning och samtidigt ger er båda chansen att stärka era nätverk, få ökad självinsikt och stärkt självförtroende.
Publicerad: