Guldstolen – här är de nominerade

Publicerad: 2022-02-08

Nu är det klart vilka fyra projekt som nomineras till Sveriges Arkitekters utmärkelse Guldstolen. Vilken av inredningarna som vinner avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 7 april.

Hur påverkar de senaste årens två stora kriser, pandemin och klimatförändringarna, inredningsarkitekturen? Det ger Guldstolens nominerade interiörer flera hintar om. En är att det trendigaste har blivit att inte vara trendkänslig.

Vi har valt de som bäst uppfyller sin beställares behov.

Juryns ordförande, arkitekt SIR/SAR/MSA Mia Erlandsson.

– Årets finalister står för viktiga funktioner som skola, kontor, bostad och handel. I händerna på lyhörda inredningsarkitekter förvandlas de till samtida berättelser om inredningskonst som vägrar kompromissa, säger Sveriges Arkitekters ordförande, arkitekt SAR/MSA Emina Kovacic.

Utmärkelsen fyller 30 år

Guldstolen, för årets bästa interiör, har delats ut sedan 1992 av Sveriges Arkitekter och fyller alltså 30 år i år. Priset går till en inredning med högt konstnärligt, innovativt värde som är funktionell och välgestaltad.

Årets jury har granskat omkring 25 projekt med stor bredd, allt från projekt i liten skala med hög budget till stora offentliga inredningar med andra förutsättningar och krav.

– Vi har valt de som bäst uppfyller sin beställares behov, säger juryns ordförande, arkitekt SIR/SAR/MSA Mia Erlandsson.

Prisutdelning på Arkitekturgalan

Vem av de fyra nominerade inredningarna som vinner Guldstolen avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 7 april. Galan sänds live från Kulturhuset i Stockholm under en eftermiddag där prisutdelningar varvas med föreläsningar.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen
Arkitekturpriser

Fyra interiörer har chans att vinna Guldstolen

KTH:s huvudbyggnad, kontoret i kv. Jakob Mindre, restaurang Solen och StickerApps industrilokal är nominerade till priset för årets bästa interiör. De tre första utgår från befintliga byggnader, den fjärde är ett nybygge gjort för att hålla länge.
Publicerad:
Fyra interiörer kan vinna Guldstolen
Guldstolen

Fyra interiörer kan vinna Guldstolen

Nu är det klart vilka fem projekt som nomineras till Sveriges Arkitekters utmärkelse Guldstolen Interiör. Vinnarna avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 13 mars.
Publicerad:
Fem projekt kan vinna Guldstolen Produkt
Guldstolen

Fem projekt kan vinna Guldstolen Produkt

Nu är det klart vilka fem projekt som nomineras till Sveriges Arkitekters utmärkelse Guldstolen Produkt. Vilken av inredningarna som vinner avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den13 mars i Göteborg.
Publicerad: