Foto: Göteborgs stad

Fyra team valda till Cirkus Lorensberg

Publicerad: 2021-03-19

Nu är det klart vilka fyra arkitekt team som valts ut i det parallella uppdraget för att utveckla Cirkus Lorensberg i centrala Göteborg. Det ska skapas plats för nya bostäder och centrumlokaler.

I december 2020 bjöd Serneke i samarbete med Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter in till prekvalificering inför parallella uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg.

Serneke och Göteborgs stad har beslutat att välja följande fyra team för genomförande av parallella uppdraget:

  • Belatchew Arkitekter – Nivå Landskapsarkitektur
  • Kanozi Arkitekter – Mareld Landskapsarkitekter – Antiquum
  • OKK+ – Sandellsandberg Arkitekter – GAJD Arkitekter
  • Reiulf Ramstad Arkitekter – Kaminsky Arkitektur

De fyra utvalda teamen speglar olika förhållningsätt till arkitektur och till uppgiften. De bedöms kunna hantera frågeställningarna utifrån olika perspektiv så att en bred belysning av uppdraget kan åstadkommas.

Totalt inkom 21 stycken intresseanmälningar, alla av mycket hög kvalitet. Samtliga intresseanmälningar har utvärderats. Det parallella uppdraget kommer att fortsätta under det kommande halvåret med en efterföljande utvärdering innan årsskiftet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad:
Tävling om Norrköpings nya centralstation avgjord
Tävlingar

Tävling om Norrköpings nya centralstation avgjord

Norrköpings kommun har arrangerat en inbjuden tävling för fyra team om gestaltning av Norrköpings nya centralstation och stadsmiljön intill. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: