Digital utställning för Brunnsparkens nya cafébyggnad

Publicerad: 2022-11-17

Det har kommit in över 100 bidrag till arkitekttävlingen för Brunnsparkens nya cafébyggnad. Nu kan du ta del av alla tävlingsbidragen i Göteborgs Stads digitala utställning.

Totalt har det kommit in 112 förslag till utformning av den kommande cafébyggnaden i Brunnsparken, som  sker i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Cafébyggnaden får bli upp till 25 kvadratmeter och det främsta syftet är ökad trivsel och trygghet på platsen. Det finns även en yta för uteservering förberedd i parken.

Tävlingen ska resultera i ett väl gestaltat och genomförbart förslag till ny cafébyggnad. Avsikten är att det arkitektteam som vinner får det fortsatta uppdraget att projektera byggnaden.

Vilket av tävlingsbidragen som Göteborgs Stad kommer att gå vidare med för utformningen av cafébyggnaden avgörs av en jury. Det vinnande förslaget tillkännages den 15 december 2022. Fram till dess är alla bidrag anonymiserade, det vill säga att förslagens upphovspersoner inte är kända för allmänhet eller jury.

Besök utställningsrummet 6–7 december

Ta del av de 112 bidragen som deltar i tävlingen i utställningsrummet i centrala Göteborg. Utställningen består av fysiska modeller i liten skala av cafébyggnaden, tillsammans med presentationer om respektive förslag.

När: 6–7 december 2022, klockan 12:00-18:30
Plats: Kronhusgatan 2f,

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Avenyn och Götaplatsen är avgjord
Tävlingar

Tävling om Avenyn och Götaplatsen är avgjord

Juryn har utsett AveNy till vinnande förslag i den inbjudna projekttävlingen om Avenyn och Götaplatsen i Göteborg.
Publicerad:
Tävling avgjord – ny landskapsbro i Robertsfors
Tävlingar

Tävling avgjord – ny landskapsbro i Robertsfors

Juryn har utsett Genius Loci till vinnande förslag för utformning av den nya landskapsbron för Norrbotniabanan genom Robertsfors. Tävlingen har genomförts i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Se förslagen till ny landskapsbro i Robertsfors
Tävlingar

Se förslagen till ny landskapsbro i Robertsfors

Nu presenteras förslagen från de fem team som deltagit i Trafikverkets arkitekttävling för Norrbotniabanans landskapsbro genom Robertsfors. Tävlingen har genomförts i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad: