Det parallella uppdraget om nytt akutsjukhus i Växjö avgjort

Publicerad: 2022-01-05

Arkitektteamet Arkitema + LINK Arkitektur har valts ut för gestaltningen av Växjös nya akutsjukhus om det byggs i Räppe.

Det parallella uppdragets syfte har varit att få fram olika förslag till utformningen av det nya sjukhuset och att välja ett arkitektteam för det fortsatta uppdraget.

Arkitema, Link och Arkitektbolaget har lagt stor omsorg vid att passa in de nya byggnaderna i riksintressets landskap. I det parallella uppdraget deltog också White arkitekter och Sweco Architects.

Arrangör av uppdraget är Skanska Sverige i samarbete med Region Kronoberg. En förutsättning för fortsatt uppdrag för team Arkitema + Link, är att det tas ett investeringsbeslut, att bygga ett nytt akutsjukhus i Räppe, i Kronobergs regionfullmäktige den 2 mars 2022.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Debatt – dåligt förslag om studentbostäder
Så tycker vi

Debatt – dåligt förslag om studentbostäder

Att komma på besök och inte kunna röra sig i studentbostaden kan inte kallas besökstillgängligt. Det skriver Tobias Olsson, Sveriges Arkitekter och Titus Fridell, Saco studentråd, i en debattartikel i Dagens Samhälle.
Publicerad:
Företagarenkäten visar stabiliserad marknad
Företagare

Företagarenkäten visar stabiliserad marknad

Svaren i årets företagarenkät pekar på en stabilisering efter ökenvandringen 2023. Andelen som svarar ”oförändrat” har ökat och antalet negativa svar har minskat.
Publicerad:
Årets löneenkät är här
Lön

Årets löneenkät är här

Nu skickar vi ut årets löneenkät till alla yrkesverksamma medlemmar. Den tar bara några minuter att fylla i. Den färdiga lönestatistiken kan du sedan använda för att checka av ditt löneläge eller ha som underlag under lönesamtal.
Publicerad: