Det parallella uppdraget om nytt akutsjukhus i Växjö avgjort

Publicerad: 2022-01-05

Arkitektteamet Arkitema + LINK Arkitektur har valts ut för gestaltningen av Växjös nya akutsjukhus om det byggs i Räppe.

Det parallella uppdragets syfte har varit att få fram olika förslag till utformningen av det nya sjukhuset och att välja ett arkitektteam för det fortsatta uppdraget.

Arkitema, Link och Arkitektbolaget har lagt stor omsorg vid att passa in de nya byggnaderna i riksintressets landskap. I det parallella uppdraget deltog också White arkitekter och Sweco Architects.

Arrangör av uppdraget är Skanska Sverige i samarbete med Region Kronoberg. En förutsättning för fortsatt uppdrag för team Arkitema + Link, är att det tas ett investeringsbeslut, att bygga ett nytt akutsjukhus i Räppe, i Kronobergs regionfullmäktige den 2 mars 2022.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Conference on the Restoration of Ukraine’s Architectural Culture
Ukraina

Conference on the Restoration of Ukraine’s Architectural Culture

In mid-May, the second European conference on the restoration of Ukraine's architectural culture was held. Participants from Ukraine, the EU, and Sweden attended. Sweden's Architects' Coordinator for Ukraine summarizes the day.
Publicerad: