De vann tävling om Helsingborgs nya stadsbibliotek

Publicerad: 2023-09-27

Helsingborgs stad anordnade, i samarbete med Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av stadsbiblioteket i Helsingborg. Tävlingen är nu avgjord.

Tävlingsuppgiften i arkitekttävlingen var att ta fram ett gestaltningsförslag till ett nytt stadsbibliotek, innefattande befintlig biblioteksbyggnad med tillkommande byggnad i Stadsparkens sydvästra hörn med parkyta på taket och ett underjordiskt parkeringsgarage. Syftet med tävlingen var att genom en bred genomlysning få fram den bästa möjliga arkitektoniska helhetslösningen för det nya stadsbiblioteket.

En jury bestående av representanter från Helsingborgs stad och Sveriges Arkitekter utvärderade de inkomna bidragen och det ett vinnande förslag har nu presenterats.

Vinnare

Ett kulturellt fyrtorn i parken

SHL, Schmidt Hammer Lassen

Det vinnande förslaget – Ett kulturellt fyrtorn. Arkitekt: SHL, Schmidt Hammer Lassen.

Ett lågmält, sinnligt och samtidigt tydligt grepp, med välgörande materialitet.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: