De vann tävling om Helsingborgs nya stadsbibliotek

Publicerad: 2023-09-27

Helsingborgs stad anordnade, i samarbete med Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av stadsbiblioteket i Helsingborg. Tävlingen är nu avgjord.

Tävlingsuppgiften i arkitekttävlingen var att ta fram ett gestaltningsförslag till ett nytt stadsbibliotek, innefattande befintlig biblioteksbyggnad med tillkommande byggnad i Stadsparkens sydvästra hörn med parkyta på taket och ett underjordiskt parkeringsgarage. Syftet med tävlingen var att genom en bred genomlysning få fram den bästa möjliga arkitektoniska helhetslösningen för det nya stadsbiblioteket.

En jury bestående av representanter från Helsingborgs stad och Sveriges Arkitekter utvärderade de inkomna bidragen och det ett vinnande förslag har nu presenterats.

Vinnare

Ett kulturellt fyrtorn i parken

SHL, Schmidt Hammer Lassen

Det vinnande förslaget – Ett kulturellt fyrtorn. Arkitekt: SHL, Schmidt Hammer Lassen.

Ett lågmält, sinnligt och samtidigt tydligt grepp, med välgörande materialitet.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande bidrag från August Håkansson Orsvall uppvisade en spiraltrappa med imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: