Arkitekturgalan blir digital

Publicerad: 2020-12-14

Varje år arrangerar Sveriges Arkitekter Arkitekturgalan – Nordens största mötesplats för arkitektur. Här kan du lyssna till internationella och nationella talare och här delas de prestigefyllda arkitekturpriserna ut. På grund av pandemin blir årets gala den 25/3 helt digital.

Årets Arkitekturgala genomfördes i början av mars 2020. Det skedde just innan restriktionerna om att samlas i större grupper trädde i kraft. Sedan dess har vi vant oss vid inställda evenemang och social distansering. Men vi börjar även vänja oss vid en omställning från fysiska träffar till digitala möten. Därför satsar nu Sveriges Arkitekter på att genomföra nästa års gala som planerat – men helt online.

Vi kommer ha digitalt innehåll i veckorna som leder till galan, och allt innehåll kommer att publiceras samlat så att det lätt går att ta del av när du själv vill.

Tobias Olsson om nästa års gala

Coronapandemin har gjort att vi, precis som alla andra, blivit tvungna att tänka om. Vi saknar självklart det fysiska mötet med kåren, men ser också möjligheter med en digital gala där vi kan nå många fler medlemmar, säger förbundsdirektör Tobias Olsson.

Tvådelad gala

Galan brukar bestå av två delar – en inspirationsdag med talare från hela världen och sedan en galakväll där vinnarna av arkitekturpriserna presenteras.

– En fördel med att allt nu kommer att ske på skärmen är att vi inte behöver flyga in föreläsare. Det ger möjlighet att ha fler talare från olika delar av världen, vilket varit svårare tidigare rent schema- eller budgetmässigt.

Nästa års Arkitekturgala har inget bestämt tema, utan det kommer att bli mer fokus på priserna. Juryerna och arkitekterna bakom de nominerade bidragen kommer också synas mer än tidigare. Även tidigare vinnare i de olika kategorierna ska uppmärksammas för att se hur de står sig idag. Annorlunda blir också att allt inte fokuseras kring en dag.

– Vi kommer ha digitalt innehåll i veckorna som leder till galan, och allt innehåll kommer att publiceras samlat så att det lätt går att ta del av när du själv vill. Vi vill också öka engagemanget från kåren och ser över olika interaktiva lösningar så att det blir möjligt för alla att delta i samtalen.

Allt innehåll kommer att vara gratis att ta del av, men du kommer att behöva registrera dig innan för att ta del av det. Möjlighet till registrering kommer under vecka 5, 2021.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu är vi framtiden
Arkitekturgalan

Nu är vi framtiden

Läs Torun Hammars inledningstal på Arkitekturgalan 2022 om att vi behöver förflytta oss. Att alla tider är tider av förändring.
Publicerad:
ArkitekturSverige på Instagram
Arkitekturgalan

ArkitekturSverige på Instagram

Ett av Arkitekturgalans populäraste inslag, ArkitekturSverige, flyttar nu in på Instagram. Ta chansen att visa upp dina projekt för fler än 15 000 följare på Instagram.
Publicerad:
Här är årets vardagshjältar
Arkitekturgalan

Här är årets vardagshjältar

På Arkitekturgalan sätter Sveriges Arkitekter strålkastaren på branschens vardagshjältar. Vi delar därför ut utmärkelser till enskilda personer eller grupper, som har gått den där extra milen för att inte bara lyfta sig själva utan också kolleger och andra i samhällsbyggnadsbranschen.
Publicerad: