Arbetslösa arkitekter känner sig kastade åt vargarna

Publicerad: 2024-01-29

En pressad ekonomi och byggsektor skapar huvudvärk för nya arkitekter som startar karriären i arbetslöshet. Och branschen spår ingen ljusning i närtid. Det skriver DN i en artikel där fyra nyexaminerade arkitekter berättar om livet efter examen. Sveriges Arkitekters Tobias Olsson medverkar i artikeln.

Fyra före detta klasskamrater träffas i Stockholm. Framtiden som byggnadsarkitekt såg ljus ut när de började studera för några år sedan – men nu har marknaden bromsat in, skriver Dagens nyheter.

De nyexaminerade arkitekterna berättar om svårigheten att få jobb.

Förbundsdirektör Tobias Olsson. Foto: Jonas Malmström.

– Vi är mitt uppe i den största krisen vi sett på 30 år. I byggbranschen är det ofta hos arkitekterna som arbetslösheten märks av och ökar först. Så har det varit ett tag och vi ser ingen ljusning heller, säger Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet
Så tycker vi

Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet

I en debattartikel i Alltinget uppmanar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson politikerna att stoppa Boverkets nya byggregler.
Publicerad:
Fler arbetslösa och pressade priser
Sveriges Arkitekter i media

Fler arbetslösa och pressade priser

I april gick 6,3 procent av arkitekterna på a-kassa, en ökning från månaden innan. Men den sanna arbetslösheten är säkert den dubbla säger Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter i en intervju i Fastighetstidningen.
Publicerad:
Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?
Så tycker vi

Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?

Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson skriver i en debattartikel i Fastighetsnytt om Boverkets förslag till nya byggregler. Han misstänker att myndigheten inte har så bra koll.
Publicerad: