Jönköping-Kronoberg - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter
asiktengard

Trygghets- och omsorgsboendet Åsikten: Vinnare av SAJKs arkitekturpris 2013. Av Arkitektbolaget (byggnad) och White (landskap).

SAJK

Vi är en lokalförening som är gemensam för Jönköping och Kronobergs län. Vi arbetar med aktiviteter och bevakar olika frågor inom arkitektur, planering, landskapsplanering och inredning. Varje år delar SAJK ut ett arkitekturpris.


Aktuellt


Tid: 2 november
Plats: Växjö

Det finns möjlighet till en guidad visning av Domkyrkocentret tillsammans med Arkitektbolaget innan årsmötet

Domkyrkocentret i Växjö av Arkitektbolaget Foto: Åke E:son Lindman Juryns resonemang var följande: Växjös stadsbild förändras mycket just nu och ett av de mest uppskattade och uppmärksammade tillskotten är Växjö Domkyrkas nya besökscentrum. Från det stora greppet och ända ner till minsta byggnadsdetalj är detta ett mycket väl genomfört projekt. Det nya samspelar med det…

På vår första aktivitet i höst träffar vi Jönköpings nya stadsarkitekt Bengt Mattias Carlsson. Han kommer att presentera sig själv och berätta mer om hans breda erfarenhet inom stadsbyggnad. Efteråt kan de som vill mingla vidare och fortsätta snacket på Idlewild i Tändsticksområdet. Datum: Torsdag den 19:e oktober Plats: Stadsbyggnadskontoret Tid: 17:00. Eftersnack på Idlewild…


Våra två föreningar


Välkommen till Jönköpings arkitekturförening! Föreningen är till för arkitekter, ingenjörer och alla andra som har intresse för arkitektur. Vi vill få igång ett levande och inspirerande samtal om arkitektur i Jönköpings län!

Välkommen till Kronobergs arkitekturförening! Här kommer vi främst samla information och notiser som rör Kronobergs del av lokalföreningen SAJK.


Vår verksamhet


för Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg