Golden Cubes Awards 2017 - Sveriges Arkitekter

golden cubes awards

Nu lanserar UIA WP Architecture & Children tredje omgången av Golden Cubes Awards. Ett internationellt pris för fina insatser när det gäller barn och arkitektur. Alla deltagande länder kan nominera ett förslag i var och en av de fyra priskategorier som delas ut vid UIA:s kongress 2017.
De olika kategorierna är:

  • Skola, i alla åldersgrupper från förskolan till gymnasiet
  • Institution, muséer, universitet, högskolor, centrumbildningar, gallerier, stiftelser etc
  • Tryckt media, böcker, affischer, tidskrifter, andra pappersbaserade läromedel eller spel och liknande
  • Audiovisuell media, video, film, poddar, dataprogram, appar, websidor mm

I förra omgången vann ArkDes i prisklassen Audiovisuell media, med en fantastisk filmproduktion HOME, som handlade om föräldralösa barn i Ukraina som genom dans och arkitekturpedagogik fick gestalta begreppet HEM.
Från Sverige nominerade vi också fina projekt från Trafikverket/Boverket i prisklassen Institution för ett stort projekt kring barn och ungas deltagande i planering. Den senaste upplagan av ”Så byggdes staden”, författare Laila Reppen och Cecilia Björk nominerade vi som Tryckt media och i prisklassen Skola nominerade vi ”Gröna skolgårdar” – Augustenborgsskolan, där barnen fått gestalta om sin skolgård, designa, planera och bygga.

Vi hoppas att många lärare, arkitekter, planerare, filmmakare, författare, konstnärer m.fl. vi ta utmaningen och beskriva sina projekt som de gjort det senaste året med barn och unga. Projekt som engagerar barn och unga i arkitekturfrågor på det ena eller andra sättet. Goda exempel på arkitekturpedagogik!

UIA WP Architecture & Children har en egen hemsida där alla intresserade kan ladda ner instruktioner, regler, mallar för redovisning av projektet och ett anmälningsformulär. Följ länken till presentationen av Golden Cubes Awards, där finns alla dokument tillgängliga att ladda ner. Där finns också redovisning och utvärdering av de två tidigare omgångarna av Golden Cubes Awards 2011 och 2014 – att ladda ner. Då kan alla de som funderar på att lämna ett bidrag se karaktären på projekten. Det är också roligt att ta del av den rika variation av arkitektur/barn-projekt det görs runt om i världen.

Sveriges Arkitekter ansvarar för Golden Cubes Awards i Sverige och utser jury som nominerar de svenska förslagen som kommer in. Vi hoppas självklart på att många vill bidraga med förslag. Priset är internationellt och därför måste bidragen presenteras på engelska. Den mall (template) som finns att ladda ner för att presentera förslaget, måste användas enligt instruktionerna.

Alla förslag till nomineringar ska vara inlämnade till Sveriges Arkitekters kansli senast den 24 februari 2017 klockan 15.00. Adress

05-guidance-for-nationalentrants-2014-2017
03-golden-cubes-template-pdf
01-entryform2014-2017
02-regulations-2014-2017
04-golden-cubes-templatejpeg Bilden är en länk så du kan ladda ner en JPG-fil.

Frågor besvaras via e-post till Suzanne de Laval

Kommentarer

Kommentarer inaktiverade.