Kritikerprisvinnare 2020. Foto: Jonas Malmström.

Träffa de nominerade – Kritikerpriset

I år får du möjligheten att träffa de nominerade till Sveriges bästa arkitektur 2023 innan vinnarna avslöjas. Under ett seminarium kommer de att berätta om arbetet bakom sitt nominerade projekt.

Videon kräver godkännande av cookies för tredjepart, Youtube.com. Genom att visa videon godkänner du att cookies sparas från Youtube.com enligt deras villkor.
Gå till videon på Youtube.com
Se seminariet i efterhand.

Varje seminarium inleds med en introduktion av juryn om årets arbete och fortsätter med en presentation av och med de nominerade.

Seminariet är ett tillfälle för ett fördjupat samtal om arkitekturkritik med de som nominerats för att de har gjort den mest anmärkningsvärda insatsen för att stärka ett initierat samtal om arkitektur och samhällsplanering under de senaste åren.

Årets nominerade till Kritikerpriset är arkitekt/konstnärer Johanna Fager, Jo Mikkel Sjaastad Huse och Nicole Cecilie Bitsch Pedersen för medborgarförslaget ”Nya Lövholmen”, stadsbyggnadsprofessor Lars Marcus för boken ”Städernas stenar – hur den byggda staden formar den levda staden”, arkitekturprofessor Helena Mattsson för boken ”Architecture & Retrenchment” och den samiske arkitekten Joar Nango för det nomadiska biblioteket ”Girjegumpi”.

Zoom-länk skickas ut till anmälda deltagare en dag innan seminariet.

Välkommen!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Architecture Lund University 60 years
Event

Architecture Lund University 60 years

We want to celebrate this anniversary together with students, former students, employees, partners and the public. During the autumn, we invite the public to our exhibitions, seminars and open lectures to celebrate our anniversary.

Datum::
ARKDGN 2024
Event

ARKDGN 2024

10 september arrangerar Sveriges Arkitekter och Form/Design Center det årliga evenemanget Arkitekturdagen.

Datum::
The Great Repair Moves North
Visning

The Great Repair Moves North

Hur kan arkitekturen fungera som en reparerande kraft i en värld ärrad av exploatering av resurser och människor, sargad av ojämlikhet, segregation och krig?

Datum::