Kritikerprisvinnare 2020. Foto: Jonas Malmström.

Träffa de nominerade – Kritikerpriset

I år får du möjligheten att träffa de nominerade till Sveriges bästa arkitektur 2023 innan vinnarna avslöjas. Under ett seminarium kommer de att berätta om arbetet bakom sitt nominerade projekt.

Videon kräver godkännande av cookies för tredjepart, Youtube.com. Genom att visa videon godkänner du att cookies sparas från Youtube.com enligt deras villkor.
Gå till videon på Youtube.com
Se seminariet i efterhand.

Varje seminarium inleds med en introduktion av juryn om årets arbete och fortsätter med en presentation av och med de nominerade.

Seminariet är ett tillfälle för ett fördjupat samtal om arkitekturkritik med de som nominerats för att de har gjort den mest anmärkningsvärda insatsen för att stärka ett initierat samtal om arkitektur och samhällsplanering under de senaste åren.

Årets nominerade till Kritikerpriset är arkitekt/konstnärer Johanna Fager, Jo Mikkel Sjaastad Huse och Nicole Cecilie Bitsch Pedersen för medborgarförslaget ”Nya Lövholmen”, stadsbyggnadsprofessor Lars Marcus för boken ”Städernas stenar – hur den byggda staden formar den levda staden”, arkitekturprofessor Helena Mattsson för boken ”Architecture & Retrenchment” och den samiske arkitekten Joar Nango för det nomadiska biblioteket ”Girjegumpi”.

Zoom-länk skickas ut till anmälda deltagare en dag innan seminariet.

Välkommen!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Panelsamtal om AI – digitala verktyg
Event

Panelsamtal om AI – digitala verktyg

Sveriges Arkitekter Studenterna bjuder in till Panelsamtal om AI i digitala verktyg. Ställ dina frågor till experter.

Datum::
Kunskapsutveckling om vårdbyggnader – CVA som kunskapsnod
Webbutbildning

Kunskapsutveckling om vårdbyggnader – CVA som kunskapsnod

Med utgångspunkt i några av de senaste rapporterna som Centrum för vårdens arkitektur publicerat ger detta webbinarium en introduktion till kunskapsutveckling för vårdbyggande.

Datum::
Stadsarkitekt x 3
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

Stadsarkitekt x 3

Tre städer och tre olika roller och mandat. ”Vem skapar stadens rum? Hur ser samspelet ut mellan olika aktörer?”Sveriges Arkitekter...

Datum::