Swedish Architects Declare nätverksträff

Tema för nätverksträffen: Klimatberäkningar som möjliggörare för klimatomställningen

Sedan lanseringen hösten 2019 har över 300 arkitektföretag skrivit under Sveriges Architects Declare. För att öka takten i klimatomställningen och inspireras av varandra startar vi upp med en serie nätverksträffar. Välkommen till vår andra träff: ett seminarium om klimatberäkning, med efterföljande mingel.

För att minska klimatavtrycket av vår arkitektur och ge goda argument för klimatsmarta lösningar behöver vi kunna påvisa effekt. Till detta använder vi olika typer av verktyg för klimatberäkning. För byggnader finns standarder och metoder framtagna, men i övriga typer av projekt utvecklar vi och testar oss fram. Vi kommer därför både att få se verktyg under utveckling och vedertagna metoder.

Vi kommer berätta varför vi räknar, antaganden och resultat i tre olika projekt från stadsbyggnad, via landskap till husbyggnad.

Även denna gång kommer vi få en kort utblick över vad som sker i Architects Declares nätverk runt om i världen. Vår gäst denna gång är Martha Lewis, Head of Materials, Henning Larsen som kommer att berätta om arbetet inom Architects Declare Danmark.

Projekt som kommer att presenteras:

Landskap: Ombyggnation av Stadsparken i Trollhättan, Pia Glaumann, Glaumann Landskap

Byggnad: Klövervallens förskola och Mallbo bostäder, Andreas Eggertsen Teder och Göran Wihl, White

Stadsbyggnad: Klimatberäkning och optimering av olika hållbarhetsaspekter i tidigt planskede, Petra Svensson och Maria Tjäder, Krook & Tjäder.

Varmt välkomna!

Relaterade evenemang

Visa alla evenemang
Studiebesök och AW i Ulleråker
Sveriges Arkitekter Uppsala

Studiebesök och AW i Ulleråker

Sveriges Arkitekter Uppsala välkomnar medlemmar på sommarträff i Ulleråker.

Datum::
Nycklar till framtiden – för nyexade (digitalt)
Event

Nycklar till framtiden – för nyexade (digitalt)

Välkommen till en träff för dig som är medlem i Sveriges Arkitekter och snart tar eller precis har tagit examen, kandidat eller master.

Datum::
A-VISIT med picknick
Sveriges Arkitekter Västra Götaland

A-VISIT med picknick

Som ett sista hurra innan semestertider bjuder Sveriges Arkitekter Västra Götaland in till A-visit i Jubileumsparken och Frihamnsbadet.

Datum::