72-timmarstävling om entré till Arkitekturgalan - Sveriges Arkitekter

Välkomna att delta i en helt ny typ av tävling; ”Steel Race Reuse – 72 timmar”!

Välkomna att delta i ”Steel Race Reuse – 72 timmar” – tävlingen där vinnande bidrag kommer att tillverkas och uppföras för att fungera som en entré till Arkitekturgalan 2019. Arkitekturgalan äger rum den 19 mars i Stockholms Konserthus vid Hötorget. Tävlingen startar den 21 januari 17.00 och slutar den 24 januari, vilket ger deltagarna 72 timmar för att formge och lämna in sina bidrag.
I samband med starten publiceras tävlingsprogrammet samt en kort filmad introduktion på byggahallbart.se och arkitekt.se samt i respektive organisations sociala medier. Tävlingen utformas och genomförs av Stålbyggnadsinstitutet (SBI) i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Syfte
Syftet med tävlingen är att uppmärksamma arkitekterna på stålets roll och möjligheter i det cirkulära byggandet samt att bidra till en estetisk upplevelse under Arkitekturgalan.
Tävlingen ska bidra till att öka kunskapen om stål som byggnadsmaterial samt tillföra ett tävlingsmoment till Arkitekturgalan.

Tävlingsuppgiften
Tävlingsuppgiften är att ta fram ett förslag till en entréportal i stål med tydlig koppling till återbruk. Entrén får vara max 13,5 m bred och 2,5 m djup samt 3,5 m i höjd. Se bilaga 1 Mått och detaljer för tävlingsuppgiften Bidraget ska, på ett nyfiket och inspirerande sätt, ta vara på och lyfta fram stålets egenskaper och utnyttja den gestaltningsfrihet som stålet erbjuder. Bidraget ska också utformas med god hänsyn till platsen det ska stå på. Hanteringen och idéerna kring återbrukat/återvunnet material samt återbruket/återvinningen av materialet efter galan, är av största vikt.

Arrangör
Tävlingen utformas och genomförs av Stålbyggnadsinstitutet (SBI) i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Tävlingsjury
Tävlingsförslagen kommer att bedömas av en jury bestående av:
• Erik Andersson, Erik Andersson arkitektbyrå, representant Sveriges Arkitekter
• Björn Åstedt, vd Stålbyggnadsinstitutet
• Carina Loh Lindholm, IVL Svenska Miljöinstitutet, projektledare Centrum för cirkulärt byggande
• Tennce Karlsson, Stålbyggnadskontroll AB
• Beatrice Agrell, Kvarteret konstruktörerna

Tävlingsprogram Steel Race Reuse 72 h

Frågor och Svar Steel race reuse 72

Kommentarer

Kommentarer inaktiverade.