Verksamhetschef till nordiskt arkitektkontor - Arkitema - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

8 Jan 2019

Har du förmågan att leda andra och skapa goda ekonomiska resultat samtidigt som du bygger en kultur som präglas av arbetsglädje? Har du dessutom erfarenhet av att driva verksamhet inom arkitektbranschen? Välkommen till en spännande tjänst där du får möjlighet att leda en grupp duktiga arkitekter och ingenjörer till nya framgångar!

Arkitema Architects är ett skandinaviskt arkitektkontor som sedan etableringen i Sverige har vuxit från ca. 40 medarbetare till närmre 140 som vi är idag. Vi tror på att skapa arkitektur som gör skillnad för människor och vi tror på en arbetsmiljö präglad av frihet, ansvar, inflytande och respekt där våra medarbetare mår bra och utvecklas.

Vi söker vi nu en verksamhetschef. Som verksamhetschef, eller Job manager som vi kallar det, blir din uppgift att se till att projekten genomförs resurseffektivt, inom satta tidsramar, med god kvalitet och inom given budget. I din vardag kommer du arbeta tätt ihop med Affärsområdeschefer, kreativa ledare samt uppdragsansvariga. Du kommer att ha personalansvar för ca. 50 medarbetare vilket innebär att du kommer att ansvara för rekrytering, resursplanering, kompetensutveckling och lönesättning. Du kommer även att arbeta med budgetuppföljning och uppföljning av projekten för att säkerställa balans mellan mänskliga och ekonomiska resurser.

Tillsammans med Kontorschefen och dina Job manager-kollegor bidrar du till den dagliga ledningen av Arkitemas verksamhet, och kommer också att leda interna projekt för att utveckla verksamheten och medarbetarna.

För att lyckas i rollen tror vi att du:

  • har dokumenterat god ledarskapserfarenhet
  • är en god ledare med förmåga att se och engagera dina medarbetare och leda dem mot gemensamma mål
  • är kommunikativ och har lätt för att skapa dialog och bygga relationer
  • har förmågan att fatta beslut och förmedla dessa till dina medarbetare
  • är resultatorienterad, prestigelös, flexibel och lösningsorienterad
  • har god kännedom om arkitektbranschen samt hur processer och projekt bedrivs inom denna
  • har en god affärsmässighet och helhetsförståelse för verksamheten
  • är utbildad arkitekt eller byggnadsingenjör
  • har genomgått kompletterande utbildning inom ekonomi, konsulträtt och gällande regelverk eller har motsvarande kunskaper
  • meriterande att ha kunskap om arbetsprocesser med offentliga beställare

Du kommer att rapportera till vår kontorschef och samarbeta med Arkitema Architects övriga chefer i Stockholm, Köpenhamn, Århus och Oslo.

Yrkesområde:
Arkitekt, Byggnadsingenjör

Kontor:
Stockholm

Anställning:
Tillsvidare

Tillträdesdatum:
Snarast

Sista ansökningsdag:
den 8 februari 2019

Om du känner igen dig i ovanstående tror vi att du är den person vi söker. Link International bistår oss i rekryteringen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Yvonne Berg på telefon +47 4141 17 017 eller Kontorschef Susan Schack på telefon +46 73 255 91 52. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8:e februari 2017. Intervjuer och tillsättande kan komma att ske löpande. Välkommen att skicka din ansökan med CV till berg@linkinternational.no

Arkitema Architects grundades i Århus 1969. I dag är Arkitema Architects ett av Skandinaviens största arkitektkontor med 550 medarbetare fördelat på kontor i Århus, Köpenhamn, Stockholm, Malmö och Oslo. Arkitema Architects företagskultur kännetecknas av frihet, ansvar, medinflytande och respekt. Vi arbetar utifrån mottot att vår arkitektur skapar värde för kunden, brukaren och samhället med särskilt fokus på estetik, hållbarhet, användbarhet och byggbarhet. Läs mer på www.arkitema.com