Värnamo kommun söker Planeringsarkitekt/planhandläggare - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

10 Aug 2017

Värnamo kommun i Småland är en tillväxtregion, har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med drygt 33 400 invånare.

Samhällsbyggnadsförvaltningens målsättning är att verka för en hållbar utveckling, skapa en hälsosam livsmiljö samt verka för att hindra och begränsa olyckor för människor, egendom och miljön.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består idag av drygt 140 medarbetare. Vi handlägger frågor som rör miljö, hälsoskydd, bygglov, översikts- och detaljplanering, trafikfrågor, mätning och kartproduktion samt hanterar kommunens markinnehav. Räddningstjänsten är en del av förvaltningen och ansvarar för operativ räddningsinsats samt genomför tillsyn och utredningar.

Samhällsbyggnadsförvaltningen söker nu en planeringsarkitekt/planhandläggare som vill vara med och forma det framtida, hållbara Värnamo – ”den mänskliga tillväxtkommunen”. Du kommer att förstärka och vara en del av förvaltningens plan- och bygglovsavdelning och en av sex planeringsarkitekter. Avdelningen består i totalt av 13 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som planeringsarkitekt/planhandläggare kommer du i första hand att ansvara för att upprätta detaljplaner, planprogram och planbesked. Tjänsten kan även innebära andra planeringsuppgifter som att ta fram utredningar och leda stadsbyggnadsprojekt. Att vara delaktig i arbetet med att ta fram översiktsplan, fördjupningar av översiktsplanen kan vara aktuellt vid behov. Du kommer att driva egna uppdrag som projektledare och vara delaktig i projekt som andra leder. Arbetet innebär aktivt och nära samarbete med kollegor, kontakter med intressenter, myndigheter, konsulter, förtroendevalda och allmänheten

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som är högskoleutbildad arkitekt, planeringsarkitekt, landskapsarkitekt eller motsvarande. Vi ser att du har några års erfarenheter av att arbeta med fysisk planering inom kommunal eller privat verksamhet och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen. Tidigare erfarenhet kring detaljplanering är premierad – likaså ett intresse av stadsutvecklingsfrågor och gestaltningsfrågor. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, din förmåga att samarbeta, planera och driva en arbetsprocess framåt. Datavana och förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift är en grundförutsättning för arbetet. Du har god förmåga att kommunicera och illustrera idéer och koncept. Erfarenhet av att arbeta med GIS, CAD, 3D-program och andra relevanta program är meriterande. B-körkort erfordras. Vi vill att du bifogar personligt brev och cv till din ansökan.

Anställningsform
Tillsvidare

Sysselsättningsgrad
Heltid

Tillträdesdag
Snarast eller efter överenskommelse

Upplysningar
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande tills platsen är tillsatt.

Kontaktpersoner
Behnam Sharo, Stadsarkitekt, 0370-377 176
behnam.a.sharo@varnamo.se

Fackliga kontaktpersoner
Johanna Levin, Vision, 0370-377 213
Johanna.l.levin@varnamo.se

Frida Fälth, Sveriges Arkitekter, 0370-377 246
frida.m.falth@varnamo.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-09-25

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst