20 Apr 2017

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är landskapsarkitekt och vill vara med och utveckla kommunens befintliga och framtida gator, torg, parker, promenader, lekplatser, badplatser och naturområden. I rollen som landskapsarkitekt arbetar du med utredningar och inriktningsdokument och med utformning i både den stora och lilla skalan. Du är del av en arbetsgrupp med både landskapsarkitekter och andra närliggande kompetenser och i nära samarbete med trafikavdelning och vår egen drift- och underhållsavdelning planerar och utformar du det offentliga rummet för att bidra till ett hållbart, grönt och attraktivt Varberg. Du har fokus på de värden vi skapar för de som bor, besöker och/eller verkar i Varberg. Delaktighet är ett nyckelord och du är mån om en bred förankring av ditt arbete.

Samverkan både internt och externt är en nyckelfaktor och arbetet innebär därför mycket kontakter med allmänhet, konsulter, entreprenörer samt andra förvaltningar och bolag. Hos oss har du möjlighet att arbeta från ax till limpa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har några års erfarenhet som landskapsarkitekt, men viktigast är att du kompletterar vår avdelning. Du kommer bland annat att arbeta med våra frågor i detaljplanprocessen. Som person är du, engagerad, lyhörd, initiativrik, målinriktad och flexibel i ditt arbete. Du är analytisk och har förmåga att växla perspektiv mellan helheter och detaljer. Du tycker om att samarbeta med och lära av personer med olika kompetenser och trivs bra med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och har god förmåga att kommunicera dina idéer visuellt. Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen. B-körkort är ett krav.

Arbetsplatsbeskrivning
Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i både de stora samhällsbyggnadsprojekten och i de löpande grön-, trafik- och infrastrukturfrågorna. I både stort och smått arbetar vi efter kommunens övergripande vision: År 2025 ska Varberg vara Västkustens kreativa mittpunkt. På resan dit får vi redan här och nu glädjande bevis på att vårt arbete är på rätt väg och uppskattas av många. Kommunen har fått pris för Årets stadskärna 2016 samt Bästa landsbygdskommun 2016, den senare utmärkelsen för tredje året i rad!

På vår förvaltning är det högt i tak och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. Som en av våra medarbetare på förvaltningen blir du en mycket viktig del i vårt fortsatta och gemensamma arbete med att ta Varberg in i framtiden. Vi hoppas att du är intresserad av att bidra med din erfarenhet och kompetens! Välkommen till oss!

Ansök nu
I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2017-05-02
Referensnummer: A668534

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Arbetstid:
Heltid

Tillträde:
Efter överenskommelse

Upplysningar
Cecilia Frederiksen,
Avdelningschef Offentliga rummet
Telefon: tel. 0733-87 53 23

Karin Sjödin,
Landskapsarkitekt
Telefon: 072-9835727

Andreas Lindqvist,
Sveriges Arkitekter
Telefon: 0340-882 73

Ann-Sofi Berntsson,
Vision
Telefon: 0340-88 087

Varbergs kommun