17 Maj 2017

Vad är det som lockar så många att jobba, bo och företaga i Uddevalla? Den unika kombinationen av hav, skog, fjäll och en omväxlande och vacker natur? Boende till en rimlig kostnad? En god kommunal service? Det vi erbjuder i livskvalitet gör att kommunen växer stadigt – i dag är vi 55 000 invånare.
I år klättrade vi till plats 46 (av 290) i rankingen av Sveriges bästa kommuner att bo i. Uddevalla kommun är därför i ett expansivt skede med stora etableringar. Och vi bygger som aldrig förr. Vi satsar t ex på en utveckling av stadskärnan där vi vill bygga mer bostäder och verksamheter i ett centralt läge med närhet till vattnet. Vi vill helt enkelt bygga Mer stad!

Därför är vi i stort behov av inte en, utan flera planarkitekter.

Från start till mål.
Som planarkitekt på vår Plan- och exploateringsenhet arbetar du främst med att ta fram program och detaljplaner, men medverkar också i andra stadsbyggnadsprojekt och utredningsuppdrag. Du deltar i projekten från det att de initieras till uppföljning av färdiga planer.
Du blir en nyckelperson på vår Samhällsbyggnadsförvaltning som just nu är under en spännande utveckling.

Var med och påverka: internt och i kommunen.
Du kommer till en förvaltning där vi arbetar med att utveckla, bygga och ta hand om Uddevalla i dag och i morgon. När vi bygger samhället gör vi det ur både ett kortsiktigt och ett långsiktigt perspektiv. Det vi ofta uttrycker är att vi ska bygga det hållbara samhället; socialt, ekonomiskt och ekologiskt för att skapa livskvalitet för våra medborgare.

Vi vill bygga en effektivare samhällsbyggnadsprocess genom en tydlig struktur, effektiva processer i alla led, samt arbeta med ständigt förbättringsarbete för att driva samhällsutvecklingen.

Din enhet – Plan- och exploatering – ansvarar för en enhetlig fysisk planering av kommunen och medverkar i översiktsplaneringen. Enheten genomför markanvisningar och samordnar exploateringsprojekt utifrån Uddevallas projektmodell. Plan och exploatering ansvarar även för att förvalta kommunens markinnehav inklusive skog.

Vår önskeprofil av dig.
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot samhällsplanering i form av fysisk planering, till exempel arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller motsvarande.

Vi tror att du har erfarenhet från detaljplanearbete och att du förstår processen för att skapa detaljplaner. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift samt har goda IT-kunskaper.

Som planarkitekt förväntas du också ha kunskap och förmåga att använda ritprogram för planer inklusive tydliggörande av planerna med hjälp av exempelvis SketchUp. I Uddevalla arbetar vi för att digitalisera alla planer. Det är därför ett stort plus i kanten om du har erfarenhet av och kunskap om liknande arbete.

Ytterligare meriterande är erfarenhet från arbete i politisk styrd organisation och erfarenhet från att operativt ha arbetat med den kommunala planprocessen.

Hur är du som person?
Som person tror vi att du trivs med att planera, organisera och driva egna processer, men också med att samarbeta och samverka med andra. Du har en förmåga att tänka kreativt och strategiskt med ett brett perspektiv.

Vi utgår från att du har en god gestaltningsförmåga och kan se ”tredimensionellt” med förmågan att kommunicera muntligt, skriftligt och visuellt.

Sök redan i dag. Vi ser fram emot att få träffa dig.
I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Din ansökan ser vi fram emot senast den 4 juni via ansokgbg@cordovan.se.

Övrigt
För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd. Det gäller inte dig som har ett permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället. Vi arbetar aktivt med mångfald för att tillvarata de kvaliteter som sökande med olika bakgrund har.

Vår värdegrund är Öppenhet, Respekt och Professionalitet och beskriver vårt förhållningssätt i mötet med våra kunder, kommuninvånare och brukare.

Facklig företrädare
Bengt Westlund, VISION 0522-69 80 80
Helen Tisell, SACO 0522-69 73 29