Uddevalla kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen söker Planarkitekt - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

7 Jun 2018

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle – för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Uddevalla är en stad som växer och det pågår flera stora stadsutvecklingsprojekt för att bygga mer och ny stad. Uddevalla har ett fantastiskt havsnära läge som ger förutsättningar att möta framtidens behov. Vi ska öppna staden mot havet.

Vi söker ständigt fler medarbetare. Just nu söker vi planarkitekter.

Som planarkitekt på planeringsavdelningen hamnar du mitt i händelsernas centrum. Du blir en viktig kugge i arbetet med en sammanhållen fysisk planering av kommunen. Du kommer till ett sammanhang där du och dina idéer och färdigheter får utmanas och utvecklas. Tillsammans med andra kommer du att sätta din prägel på våra stadsutvecklingsprojekt, stora som små.

Planeringsavdelningen ingår i Samhällsbyggnadsförvaltningen som strävar efter att bli Sveriges modernaste förvaltning. Vi är mitt inne i införandet av ett processinriktat arbetssätt och vårt mål är en effektiv samhällsbyggnadsprocess genom en tydlig struktur, effektiva processer i alla led samt att arbeta med ett ständigt förbättringsarbete för att vara med och driva samhällsutvecklingen.

Du har:

 • god förmåga att driva processen för att upprätta detaljplaner
 • akademisk utbildning med inriktning mot samhällsplanering som planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt eller motsvarande annan lämplig utbildning
 • goda kunskaper inom plan och bygglagstiftning
 • Körkort B
 • kunskaper inom fastighetsjuridik är meriterande

Du är:

 • service- och samarbetsinriktad
 • strukturerad
 • självgående
 • trygg och van att arbeta i en politiskt styrd organisation

Du kan:

 • uttrycka dig väl på svenska i tal och i skrift
 • använda relevanta ritprogram för upprättande av planer kunskap, erfarenhet av Geosecma Fysisk planering och SketchUp är meriterande
 • se och visualisera ”tredimensionella” miljöer
 • gestalta hus och miljöer

Då framtagandet av detaljplaner innebär många möten och presentationer med och inför, kända och okända människor, sätter vi stort värde på din sociala förmåga.

Välkommen med din ansökan senast 17 juni 2018

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Enligt avtal

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100

Ort
Uddevalla

Län
Västra Götalands län

Land
Sverige

Referensnummer
2018/305

Kontakt
Martin Hellström, enhetschef, 0522696360
Facklig företrädare
Daniel Andersson, Sveriges Arkitekter, 0522-637323

Sista ansökningsdag 2018-06-17

Logga in och sök jobbet