Trosa kommun söker Arkitekt - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

10 Jan 2018

Om arbetsplatsen
1992 bildades Trosa kommun. De tre tätorterna Trosa, Vagnhärad och Västerljung skulle bli en egen kommun, olik alla andra. En kommun för invånarna, nära invånarna och i dialog med invånarna.

Med en stabil tillväxt, ordnad ekonomi, kloka investeringar för framtiden och med fokus på en riktigt bra kärnverksamhet, har åren som egen kommun gett utdelning.

Vi är cirka 800 anställda i Trosa kommun och vi kan erbjuda många spännande tjänster. För oss står kundnytta och service högt på agendan. Vi har under en rad år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME).

Medborgarperspektiv, kundfokus och invånarnas bästa – honnörsord för den som jobbar i Trosa kommun. I vår lilla men snabbt växande kommun söker vi nu en arkitekt som ges möjlighet att arbeta med ett bostadsbyggande och företagande i stark tillväxt.
Arbetsuppgifter

Det är både inspirerande och spännande att arbeta i en liten kommun som ligger i framkant. Vi har nära till politisk ledning och beslutsfattare och vi involveras i projekt som berör många. I Trosa är tempot ofta högt och inget sitter fast, vilket kan vara både utmanande och roligt.

Som arkitekt på samhällsbyggnadskontoret blir du en del av byggenheten som ansvarar för hela bygglovprocessen, förhandsbesked, bostadsanpassning samt strandskyddshantering. Enheten består av två stycken bygglovhandläggare byggnadsinspektör och arkitekt. Du kommer i första hand att arbeta med bygglovhantering och förhandsbesked men arkitektens kompetens behövs också i gestaltningsfrågor kopplade till framtida bebyggelse såväl som i kommunala nybyggnadsprojekt. Byggenheten är en del av samhällsbyggnadskontoret som bland annat ansvarar för detalj- och översiktsplanering, mark- och exploateringsfrågor, kollektivtrafik, räddningstjänst, mät- och kartfrågor, miljö- och hälsoskydd och livsmedelstillsyn.

Vi tror att du har god kommunikationsförmåga, är serviceinriktad och ser möjligheter där andra kanske ser problem. Trosa kommun är en organisation och arbetsgivare som präglas av en ständig vilja att utvecklas och om du är rätt person kommer du få stora möjligheter till personlig utveckling.
Kvalifikationer

Kvalifikationskrav:

  • arkitektexamen från teknisk högskola eller likvärdig kompetens
  • goda kunskaper i PBL och Boverkets regelverk
  • erfarenhet av bygglovärenden antingen som kommunal tjänsteman eller som konsult
  • du har körkort

Vi söker dig som:

  • har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och är van vid självständigt arbete
  • har förmåga att på ett enkelt och tydligt sätt kommunicera med medborgare och förtagare
  • är strukturerad, tydlig och har förmåga att se helheten
  • är beslutsam och prestationsorienterad

Låter det intressant och tror du att du vill vara en av oss, så kan vi erbjuda ett stimulerande och skiftande arbete. Det är roligt att arbeta i Trosa kommun. Tar du dessutom med dig arbetsglädje och engagemang så passar du in i vårt gäng.

Erfarenhet krävs.
Anställningens omfattning

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2018-01-31

Referensnummer:
A744757

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:
1

Kontaktperson
Mats Gustafsson
Samhällsbyggnadschef
0156-520 27
070-662 32 05
mats.gustafsson@trosa.se

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!