Trelleborgs kommun söker Stadsarkitekt/Planchef - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

11 Okt 2017

Trelleborgs kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ett fyrtiotal medarbetare inom tre olika avdelningar – Plan, Bygg Mät & Karta samt Miljö. På Planavdelningen är vi ett engagerat och ambitiöst team på 14 personer. Vi utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper och erfarenheter. I kommunen arbetar vi med visionen att Trelleborg ska vara en framgångskommun med hög livskvalitet och en långsiktigt hållbar tillväxt. Just nu omvandlar vi flera centrala stadskvarter nära havet och centralstationen i Trelleborg. Andra viktiga uppdrag är att planera för fortsatt utbyggnad och god service i våra utvecklingsorter. Plan skapar förutsättningar för bostäder, handel, mötesplatser och närmare kontakt med havet. Vi står inför förverkligandet av en kuststad och därmed flera spännande stadsbyggnadsprojekt. Då vår nuvarande stadsarkitekt/planchef går vidare till ett nytt chefsuppdrag söker vi nu hennes efterträdare.

Arbetsuppgifter
Planavdelningen ansvarar för upprättande av översiktsplan, planprogram, detaljplaner och förhandsbesked. Som Stadsarkitekt har du övergripande ansvar för stadens utveckling och visionsarbete i stadsbyggnadsfrågor samt ser till att god arkitektur och stadskvalité följer med hela vägen från översiktplan via detaljplan till bygglov. Du har en central roll i detta arbete genom att stödja och inspirera de enskilda medarbetarna samt enheten som grupp. Du ansvarar därmed för att verksamheten bedrivs i enlighet med aktuell lagstiftning och utifrån överenskomna prioriteringar.
Förutom den dagliga ledningen av verksamheten kommer du att ingå i förvaltningens ledningsgrupp och arbeta nära förvaltningschefen och de förtroendevalda. I tjänsten ingår verksamhets-, personal- och budgetansvar.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har flerårig yrkeserfarenhet som arkitekt inom samhällsbyggnad och stadsgestaltning. Du ska ha examen som arkitekt, landskapsarkitekt, planarkitekt eller genomgått likvärdig utbildning. Du ska ha tidigare dokumenterad erfarenhet av att leda medarbetare och verksamhet.
Du kommer att ha omfattande kontakter med verksamhetsutövare, andra förvaltningar och allmänhet vilket ställer stora krav på att du har en kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är drivande och målinriktad samtidigt som du vågar delegera.

För att lyckas väl i denna tjänst behöver du ha förmåga och intresse för att vara ledare. Du kan ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens och drivkraft. Som person är du engagerad, stabil, tydlig, har en god självinsikt och mod att leda. Du har lätt för att skapa förtroende, samarbete och relationer. Vidare tror vi att du är resultatorienterad och tycker om att jobba med förbättringar och förändringar.
Har du gått ledarutvecklingsprogram eller har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är det meriterande. B-körkort är ett krav.

Arbetstid/Varaktighet
Heltid tillsvidare.

Tillträde
Snarast.

Kontaktperson
Stf förvaltningschef: Sandra Gustafsson, 0410-733 269.
Fackliga företrädare: Lina Hellström, Sveriges Arkitekter, 0410 734 335.

Sista ansökningsdag
2017-10-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast

Löneform
Månads

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100

Ort
Trelleborg

Län
Skåne län

Land
Sverige

Referensnummer
2017/406

Kontakt
Sandra Gustafsson, stf förvaltningschef , 0410 – 733 269

Facklig företrädare
Lina Hellström, Sveriges Arkitekter, 0410 – 734 335

Sista ansökningsdag 2017-10-31

Sök jobbet

trelleborgs kommun