Sveriges Arkitekter söker tre tjänster till vårt arkitekturteam! - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

 

Sveriges Arkitekter är en expansiv organisation med snabb medlemstillväxt. Vi arbetar för dig som är arkitekt vare sig du är student, anställd, arbetssökande, chef, företagare eller senior i syfte att stärka dig i din roll och för att skapa bättre förutsättningar för arkitekturen.

Sveriges Arkitekter söker tre tjänster till vårt arkitekturteam:

 • Vi söker två arkitekter som vill arbeta som processledare inom kompetensutveckling och arkitekttävlingar. Är du intresserad av ledarskap så ser vi möjligheten för dig att också ta rollen som teamansvarig.
 • Vi söker också en kompetenskoordinator som kan utveckla och administrera vår kompetensutveckling.

Processledare

Som processledare för kompetensutveckling ingår du i arkitekturteamet och arbetar främst med utveckling och programmering av Sveriges Arkitekters kursverksamhet. Du ansvarar för och leder våra kurser och program och är rådgivare kring kompetensutveckling. Som processledare för arkitekttävlingar är du en del av arkitekturteamet och arbetar främst med vår tävlingsverksamhet. Du processleder arkitekttävlingens alla ingående delar, planering, program och juryarbete, och är med och utvecklar Sveriges Arkitekters erbjudande.

För båda tjänsterna gäller att du är arkitekt med lång erfarenhet och god kännedom om arkitektens spelplan. Det är meriterande att ha arbetat i både privat och kommunal sektor och du får gärna ha ledar- och beställarerfarenhet.

Som person är du strukturerad, noggrann och affärsmässig. Du är van att driva projekt, är kreativ och lösningsorienterad och har lätt att skapa nya kontakter och samarbeta med andra. Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift både på svenska och engelska är viktigt då tjänsterna innebär pedagogiskt arbete och omfattande kontakter med beställare, medlemmar och arkitekternas olika målgrupper.

Du ska vara öppen för att hjälpa till med uppgifter som kan komma att ligga utanför tjänsternas huvudsakliga ansvarsområde såsom event, remisser/utredningsuppdrag och arbete med Sveriges Arkitekters priser och akademier.

Kompetenskoordinator

Som kompetenskoordinator ingår du i arkitekturteamet och arbetar främst med koordinering och administrering av Sveriges Arkitekters kursverksamhet. Du planerar tillsammans med kursledare och håller kontakt med såväl utbildningsdeltagare som föreläsare och är behjälplig i de uppgifter och frågor som uppkommer. För att trivas i den rollen tror vi att du är en social och positiv person som har ett vänligt och hjälpsamt bemötande. Du behärskar redan flera olika digitala verktyg och vill lära dig fler, du har också lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Planering av kurser samt hantering av kursförfrågningar
 • Hantering och administration av digitala medier som lärplattformar, hemsida och pedagogiskt systemstöd
 • Dialog med utbildare och deltagare i lärplattformen
 • Hantering av systemstöd för bättre effekt av utbildningen
 • Grafisk formatering av presentationer till kurser
 • Kvalitetsuppföljning och statistik
 • Samordning och utveckling av administrationsprocessen
 • Ekonomisk uppföljning
 • Löpande planering

Din teoretiska och yrkesmässiga bakgrund kan vara blandad. Vi välkomnar ansökningar från kandidater som har dokumenterad erfarenhet av utbildningskoordination och gärna också av arbete i ett/flera lärplattformar.

Tjänsterna innebär resor inom framförallt Sverige. Vi kommer att sätta högt värde på personliga egenskaper vid vårt urval.

Tillträde: omgående eller enligt överenskommelse
Anställningsform: 100%, tillsvidareanställning, provanställning om sex månader tillämpas
Lön: individuell lönesättning
Ansök senast: 15 april 2019, intervjuer sker löpande.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till kansli@arkitekt.se och ange vilken tjänst du är intresserad av i ämnesraden.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår vice förbundsdirektör Elisabet Elfström elisabet.elfstrom@arkitekt.se. Facklig representant är Ulrika Paulsson ulrika.paulsson@arkitekt.se

Sveriges Arkitekter
Besöksadress: Storgatan 41, Stockholm
www.arkitekt.se
Tel 08 50 55 77 00

Sveriges Arkitekter är alla arkitekters fack- och branschförbund med 13 600 medlemmar och vi växer hela tiden. Vi organiserar arkitekter, landskapsarkitekter, inredningsarkitekter och planeringsarkitekter. Vi har också närmare 3.000 studentmedlemmar. Vi ger stöd till våra medlemmar i deras yrkesliv samt bedriver bransch- och opinionsarbete. Vårt kansli består idag av ett trettiotal medarbetare som arbetar i vackra lokaler på Storgatan i Stockholm.

Sveriges Arkitekters ska vara arkitekternas självklara organisation och göra stor skillnad i samhället för arkitekterna och arkitekturen. Vi är en dynamisk arbetsplats som präglas av en öppen och vänlig stämning. Vår värdegrund innebär att vi ska vara öppna, kreativa, respekterande och göra ett meningsfyllt arbete.

Sveriges Arkitekter arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.