Stockholms läns landsting söker Regionplanerare - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

6 Dec 2018

Vi söker regionplanerare till Stockholmsregionen. Vill du arbeta med strategisk samhällsplanering på en av stockholmsregionens mest spännande arbetsplatser?

Den 1 januari 2019 övergår Stockholms läns landsting i Region Stockholm. Förutom att ta över det regionala tillväxtuppdraget från Länsstyrelsen förstärker regionen sitt samhällsbyggnadsuppdrag. Vi bedriver regionplanering i framkant och arbetar för att stärka Stockholmsregionens attraktivitet och hållbarhet. Arbetet sker på tillväxt- och regionplaneförvaltningen (TRF) med idag drygt 40 medarbetare. Nu vässar vi oss och blir fler!

Vilka är vi?
Vårt fokus är strategisk samhällsplanering och ett offensivt klimatarbete, hållbar tillväxt och regional utveckling – att stärka regionens resurser och den livskvalitet regionen kan erbjuda sina invånare, idag och i framtiden. Basen är hållbar markanvändning för att skapa bättre kommunikationer och bostadsförsörjning, stads- och boendemiljöer, robusta försörjningssystem. Vi jobbarför en god livsmiljö och för att nå klimatmålen. Blivande Region Stockholm är genom sina olika verksamheter själv en viktig aktör i regionens långsiktiga utveckling.

Vi söker flera nya medarbetare till regionplaneavdelningen där vi idag är drygt 15 medarbetare. Vi ansvarar för förvaltningens fysiska samhälls- och trafikplanering, bostads- och klimatarbete. Vårt arbete bygger på samverkan med andra lokala, regionala och nationella aktörer. Avdelningens kärnuppdrag finns inom fysisk planering, med ansvar inom bebyggelse- och transportinfrastruktur såväl som grön- och blåstruktur, hållbar markanvändning, stadsutveckling, bostadsutveckling och -försörjning, klimat- och miljöfrågor, demografi, samt resurseffektivitet i samhällsplaneringen. Hos oss finns också det regionala cykelkansliet och vi inrättar nu ett klimatkansli. Vi driver frågor och uppdrag framåt genom att ta fram bra beslutsunderlag till vår politik och ny kunskap till nytta för andra aktörer inom samhällsplaneringsområdet.

Vad ska du göra?
Du kommer att leda och medverka i samverkansprocesser, ta fram beslutsunderlag till politiken, jobba med metod- och processutveckling, ta fram planeringsunderlag och svara på remisser och. I arbetsuppgifterna ingår också att omvärldsbevaka och påverka, att bearbeta och presentera fakta och dra slutsatser. Du kommer att föra dialog och samverka med andra aktörer.

Just nu söker vi extra mycket efter dig som kan stärka upp vår kompetens inom områdena processledning, samhällsplanering, klimat, GIS, bostadsfrågor och transportsystem.

Vem är du?
Du har din grund i en relevant samhällsplaneringsinriktad utbildning, företrädesvis utbildning som samhällsplanerare eller planeringsarkitekt, eller inom områdena GIS, transportsystem eller klimat. Du har förståelse för och erfarenhet av regionala samhällsutvecklingsfrågor och planeringsprocesser, och har sannolikt god arbetslivserfarenhet. Du bör ha kunskap om kommunala planeringsprocesser, klimat- eller infrastrukturprocesser eller andra strategiska processer, likväl som den lagstiftning som gäller för dessa. Arbete inom kommunal eller regional planeringsor-ganisation, eller med sådana frågor, är meriterande.

Vi söker minst en person med god erfarenhet inom bostadsplaneringsområdet, personer med god erfarenhet av arbete med regionala transportsystem, liksom dig med erfarenhet av strategiskt klimatarbete. Arbetslivserfarenhet inom områdena är meriterande. Det är en fördel om du har arbetat i en politiskt styrd organisation och det är meriterande om du har erfarenheter av processledning liksom av EU-dimensionen av frågorna. Du har goda kunskaper i det svenska och det engelska språket och behärskar dessa väl i tal och skrift. Du är van att tala med och inför andra människor.

Du är en driven person med hög initiativförmåga och vana av att arbeta med uppgifter som syftar till att bidra till förändring. Du har god analytisk förmåga, är bra på att se helheten och förmåga att gestalta rumsliga utmaningar i ord och i bild. Du använder din sakkunskap för att ta fram goda beslutsunderlag och du är lösningsorienterad. Vi värdesätter prestigelöshet och samarbetsförmåga, och du gillar att arbeta på en avdelning med gemensamma mål och uppdrag.

Du kommer att ha många kontakter och dialog med aktörer både inom landstinget på myndig-heter och intresseorganisationer. Du bör därför ha förmåga att skapa goda relationer. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö med kunniga medarbetare, där vi alla vill göra Stockholmsregionen lite bättre varje dag.

Övrig information – anställningsform
När vi nu förstärker avdelningen söker vi både dig som är intresserad av tillsvidareanställning och dig som är intresserad av en visstidsanställning

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2019-01-06

Yrkesområde
Handläggare

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Jessica Andersson
avdelningschef
contacticon mobile 070-0028832

Fackliga representanter
Evert Kroes, SACO
08-123 144 41
Anne-Lie Vestlund, Vision
08-123 142 80

Referensnummer
158207