12 Jan 2017

I Sollentuna pågår en spännande utveckling. Nya stadsmiljöer växer fram i de centrala delarna runt järnvägen. Runt Väsjön i nordost växer Edsberg mot norr med 3000 nya lägenheter i en härlig naturmiljö – ett stort projekt där genomförandet just inletts. Förbifart Stockholm och Tvärspårvägen planeras och ska förbättra redan goda kommunikationer.

Till Planenheten söker vi nu en planarkitekt! Planenheten är en del av Stadsbyggnadsavdelningen på kommunledningskontoret, med ansvar för kommunens översikts- och detaljplanering.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet som planarkitekt innebär att du ansvarar för att ta fram och handlägga detaljplaner. Du har ansvar för hela processen från planbesked till antagande. Vi har ett nära samarbete med exploateringsavdelningen, som tillhör samma avdelning. Du jobbar hela tiden nära den person som har ansvar för planens genomförande, om kommunen har ett sådant ansvar i projektet.

Ditt arbete kan också innefatta översiktsplanefrågor, remisser m.m. som tillhör enhetens ansvarsområde.

Din utbildningsbakgrund
Du har högskoleutbildning inom arkitektur eller samhällsplanering. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket.

Din yrkeserfarenhet
Vi söker dig som har god erfarenhet av planarbete. Vi vill att du har ett genuint intresse för planering och gestaltning och stor förståelse för stadsbyggnadsprocessen.

Förutom det traditionella problemkomplexet som samhällsplanerare möter och som har varit beständigt över tid finns idag några särskilda utmaningar. Planprocessen behöver effektiviseras och nya förslag i den riktningen kommer ständigt. E-förvaltningen ska utvecklas. Plan- och byggsektorn kommer att vara ett prioriterat område i den utvecklingen. Nyfikenhet för att möte den utvecklingen och samtidigt kombinera den med en ökad kvalitet i stadsbyggandet är en viktig egenskap hos dig.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär att ta stort eget ansvar. Som person är du bra på att samarbeta och har en hög social kompetens. Du är lyhörd och kan samspela med kollegor, andra förvaltningar, myndigheter och allmänheten utifrån ett professionellt förhållningssätt. Planarkitekterna arbetar i team och kan växla arbetsuppgifter inom gruppen beroende på arbetssituation. Du har en stark egen drivkraft och ett stort engagemang för ditt arbete.

Vårt erbjudande
Du får en spännande och central roll i en stödjande miljö. Vi har ett nära och trevligt samarbete mellan enheterna på kontoret och har lätt för att arbeta över gränserna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum i Turebergshuset med en fin utsikt över Sollentuna. Vi sitter i öppna, ljusa landskap och arbetar med senaste teknik.

Läs mer om våra förmåner här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi gör urval löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Anders Hallmén, Planeringschef
tfn: 08-579 216 27

Sista ansökningsdag:
2017-02-05

Företagets hemsida:
http://www.sollentuna.se

Skicka ansökan

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 70 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter utvecklas. Välkommen till oss!

Sollentuna logga