Skara kommun, Kommunledningskontoret söker Planarkitekt - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

9 Aug 2018

Kommunledningskontoret ger kvalificerat stöd till den politiska ledningen i styrningen av kommunen och dess långsiktiga utveckling. Kommunledningskontoret bereder och verkställer kommunstyrelsens beslut samt biträder kommunstyrelsen i att leda, samordna och följa upp de kommunala verksamheterna. Kontoret har ca 60 medarbetare och kommundirektören leder arbetet.
Skara behöver fler arkitekter.

I Skara växer de lokala företagen och nya kommer till. Nya bostadsområden, både i centrala lägen och på landsbygden behöver skapas för nya skarabor. Stadens tusenåriga stadskärna ska förädlas och gestaltas. Under de kommande två åren arbetar vi med ett flertal spännande och avgörande projekt för Skaras framtida utveckling, från Varnhems och Skaras tusenåriga kulturmiljöer och hela vägen ut till Vallebygdens mosaiklandskap

Vi behöver nu en planarkitekt till Plan- och byggenheten!
Plan- och byggenheten hör till Avdelningen för näringsliv och samhälle som är en utav fyra avdelningar på Kommunledningskontoret.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill jobba brett med samhällsbyggnadsfrågor. Med uppdrag inom fysisk planering, från översiktsplan till detaljplan, utredningar och strategier samt gestaltningsuppdrag finns ett roligt arbete med stor variation. Arbetet innebär att driver projekt från ax till limpa där du har en god förmåga att kommunicera och presentera dina idéer verbalt, skriftligt och visuellt. Du tillhör Plan- och byggenheten under Kommunledningsförvaltningen, som har en samordnande och ledande funktion i kommunen.

Du arbetar nära stadsarkitekten och dina närmaste kollegor är våra planarkitekter samt gatu- och parkingenjörerna på förvaltningen på Service & Teknik. På avdelningen finns även GIS och Mät, Mark och exploatering, Bygglov, sammantaget ett tjugotal personer. Avdelningen har ett prestigelöst och resultatorienterat arbetssätt, och vårt främsta verktyg för utveckling är samverkan och medskapande.

För att lyckas i rollen behöver du

  • Arkitektexamen
  • B-körkort

Som person är du samhälls- och miljöengagerad, kommunikativ och tycker om att ta ansvar. Du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Vem är du?
Genom samarbete, nytänkande och ett stort servicefokus vill du vara med och utveckla Skara kommun till att bli en bättre stad att bo, leva och verka i.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en nära organisation där du har möjlighet till utveckling. Vi är professionella med stort servicefokus. Vi vågar genom att ta för oss och vill hela tiden bli bättre. Hos oss har du rätt till en rökfri arbetstid. Tillsammans skapar vi ett bättre Skara!

Skara, vår anrika landsbygdsstad, är formad av sin tusenåriga historia och gröna framtidstro och har ett perfekt geografiskt läge mellan Vänern och Vättern. Här finns ett rikt näringsliv, kulturutbud och ett aktivt föreningsliv. Skara kommuns medarbetare levererar varje dag Sveriges viktigaste jobb; vi ger våra äldre en hjälpande hand, vi lär barn att läsa och formar hållbara miljöer. Vi är med och skapar svensk välfärd helt enkelt!

Sök gärna mer information om Skara kommun på www.skara.se . Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Vi tar enbart emot ansökningar digitalt via vårt rekryteringsprogram Varbi. Använd knappen längst ned i annonsen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Tillträde så snart som möjligt.

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100 %

Ort
Skara

Län
Västra Götalands län

Land
Sverige

Referensnummer
2018/121

Logga in och sök jobbet

Kontakt
Anders Kyrkander,Statsarkitekt/Plan- och bygg chef, 0511-32558
Facklig företrädare
Personalorganisationerna nås genom vår växel, 0511- 320 00

Sista ansökningsdag 2018-08-29