Samhällsplanerare med inriktning på offentliga rum till Göteborgs stad - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

9 Jan 2019

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa dagens och morgondagens utemiljöer i Göteborg? Park- och naturförvaltningen är en viktig part i stadsutvecklingen. Vi förvaltar och utvecklar stadens parker, lekplatser, naturområden, sjöar och vattendrag. På uppdrag av andra förvaltningar utför vi även barmarksrenhållning, grönskötsel, vinterväghållning, underhåll och nybyggnation av markanläggningar samt arbetsmarknadsuppdrag. I vårt arbete strävar vi efter att vara effektiva, kompetenta, engagerade och nyfikna för att skapa en skön storstad med en grön själ, där alla kan hitta sin plats.

Arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren landskaps-/planarkitekt eller samhällsplanerare med inriktning mot stadsplanering och med stort intresse för stadens offentliga rum. Som medarbetare hos oss på stadsutvecklingsenheten får du möjligheten att tillsammans med engagerade kollegor delta i kreativa processer för att utveckla Göteborg. Vi arbetar i spannet från stora omvandlingsprojekt där nya stadsdelar tar form till mindre förtätningsprojekt för att nyttja stadens ytor bättre. Du samarbetar med kollegor både inom park- och naturförvaltningen samt med stadens övriga förvaltningar för att säkerställa goda lösningar med hänsyn till estetik, funktion, miljö och framtida skötsel. Arbetet ger dig en unik möjlighet att vara med i hela processen, från tidiga skeden i utredningar och planering fram till gestaltning och byggnation. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierade och utifrån dina kunskaper anpassar vi innehållet.

Några av dina viktigaste uppdrag blir att:

  • Delta i stadsutvecklingsprojekt med fokus på utvecklingen av stadens rum, från fysisk planering till genomförande och skapandet av attraktiva offentliga platser.
  • Aktivt företräda de gröna frågorna i stadens planprocessarbete genom att handlägga detaljplaner, ta fram planeringsunderlag och utredningar i olika skeden, göra avvägningar och bidra till helhetslösningar.
  • Gestaltningsstöd i genomförandet av offentliga rum.
  • Leda och delta i interna utrednings- och utvecklingsprojekt.

Vem blir din chef?
– Jag gillar verkligen att vara chef eftersom jag får så mycket positiv energi av engagerade och kompetenta medarbetare och kollegor. Min drivkraft är att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att medarbetarna ska kunna göra ett jobb som vi båda kan vara stolta över. Jag jobbar för ett tillitsbaserat ledarskap med ingången att medarbetarna är experterna som jag coachar med målet att nå ett lyckat resultat. På Stadsutvecklingsenheten arbetar vi tillsammans och utvecklar verksamheten genom vår kompetens. Det gör vi för att vara en attraktiv och proaktiv medspelare i att bygga stad med hållbara gröna stadsrum.

Pernilla Hellström, enhetschef Stadsutveckling

Urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom arkitektur, fysisk planering, landskapsarkitektur, samhällsplanering eller motsvarande. Du har erfarenhet av detaljplaneprocessen, är engagerad och har förmågan att se grönstrukturens roll (för människa, djur och klimat) ur ett brett samhällsbyggnadsperspektiv. Det är viktigt att du kan se till helheten och har Göteborgs Stads uppdrag i fokus. Din drivkraft är att få delta i processer som leder till en positiv samhällsutveckling och gröna stadsrum av god kvalitet för stadens invånare och besökare. Vi arbetar projektbaserat och över förvaltningsgränserna, vilket förutsätter att du har lätt för att samarbeta, förmåga att skapa förtroende, är kreativ och ansvarstagande. Arbetet förutsätter att du har god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket i tal och skrift. Du är även initiativtagande, självgående och strukturerad. Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation är meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2019-01-20
Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Pernilla Hellström Enhetschef 031-365 58 47

Fackliga företrädare
Erik Godée, Vision erik.godee@ponf.goteborg.se
Mikael Finsberg, SACO 031-365 57 89

Övrigt
Park- och naturförvaltningen har ett brett uppdrag och kan erbjuda ett flertal spännande roller så att du som medarbetare kan växa och utvecklas. Vår rekryteringsprocess är normkritisk och komptensbaserad och vi strävar efter mångfald bland våra medarbetare. Vi arbetar för en god och hållbar arbetsmiljö och tar avstånd från alla former av kränkningar och sexuella trakasserier. För att du ska trivas och må bra erbjuder vi förmåner som cykelbidrag, friskvårdsbidrag och träning på flera olika idrottsanläggningar till rabatterat pris. Vi har även en fritidsförening som ordnar olika aktiviteter för personalen.

Vill du veta mer om oss?

Följ vår företagssida på Linkedin http://gooo.se/ece