Planarkitekt till Malmö stadsbyggnadskontor - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

11 Jan 2019

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknaden parter.

Planavdelningen med sina tre planenheter och cirka 50 medarbetare, är en av stadsbyggnadskontorets fem avdelningar. Tillsammans med Malmöborna och stadsbyggnadsprocessens aktörer är planavdelningen drivande i Malmös utveckling som en attraktiv och hållbar stad, både genom att forma nya stadsdelar och genom omvandling av befintliga stadsmiljöer.

Arbetsuppgifter
Stadsbyggnadskontorets planavdelning ansvarar för upprättande av planprogram och detaljplaner. Som planarkitekt ingår du i ett team och du arbetar främst med att handlägga detaljplaner för att skapa en nära, tät, grön och funktionsblandad stad. I avdelningens uppdrag ingår även att arbeta med bygglovshandläggning avseende mark och gröna frågor samt andra utredningar i stadsbyggnadsfrågor.

Du kommer arbeta självständigt i samråd med övriga kompetenser på stadsbyggnadskontoret samt med andra förvaltningar, myndigheter, byggherrar, konsulter och allmänheten. I tjänsten ingår även arbete med lokaliseringsutredningar och andra utredningar i stadsbyggnadsfrågor. Vidare driver planavdelningen ett aktivt utvecklingsarbete gällande stadsbyggnadsfrågor i form av metodutveckling, utredningar och skissarbete för områden i staden.

Kvalifikationer
Tjänsten som planarkitekt ger dig möjlighet att vara med i den process som formar det framtida Malmö. Det är därför av stor vikt att du har en bred planeringssyn där målet är att skapa en god, attraktiv och välfungerande stad för Malmös invånare, näringsliv och besökare.

För att vara aktuell för tjänsten har du arkitektexamen (arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt) eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Du har erfarenhet av detaljplanearbete och stadsplaneringens tidiga gestaltande skeden. God kännedom om plan- och bygglagen är meriterande, och behärskar du Auto Cad (gärna Fokus detaljplan) och har arbetat med markprojektering är det en fördel. Dina språkkunskaper i svenska är mycket goda såväl i tal som i skrift, goda kunskaper i engelska är meriterande.

Personen vi söker är van vid att arbeta självständigt och tar stort eget ansvar för sitt arbete. Eftersom vi arbetar i team ser vi att du har god samarbetsförmåga. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan redan idag!
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2019-02-10
Referensnummer: 008-1901

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner
Ann-Katrin Sandelius Enhetschef040-342459
Karin Falkboo HR-konsult040-342306

Facklig företrädare
Stefana Nyberg SACO040-342421

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.