Planarkitekt till Ekerö kommun - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

11 Okt 2017

Ekerö kommun är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

Miljö- och Stadsbyggnadskontoret består av ett miljökontor, en planenhet, en bygglovenhet och ett fastighetskontor som tillsammans har ett femtiotal engagerade medarbetare. Planenheten ansvarar för översikts- och detaljplanering, trafikplanering och miljöstrategiskt arbete, samt för GIS-, mät- och kartarbete. Kommunstyrelsen och byggnadsnämnden är de politiskt ansvariga för verksamheten.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Ekerö är en stadsnära landsbygdskommun i en expansiv fas där kultur- och naturmiljö är en viktig aspekt i planeringen. Vi söker nu två planarkitekter som vill medverka i den fysiska utvecklingen i kommunen. Arbetet sker i tät dialog med exploatörer, medborgare, andra kontor inom kommunen och politiken. Som planarkitekt hos oss kommer du att ha huvudansvaret för egna projekt och detaljplaner, och arbeta i nära samarbete med andra planarkitekter. Du ska utifrån din kompetens kunna se helheten och komma med förslag på lösningar. Vi ser att du kommer att fungera som ett bollplank i frågor som rör detaljplanering och vara ett stöd till enhetens medarbetare och chef. I arbetet ingår skissarbete, utredningar, upprättande av planförslag i alla skeden och andra uppgifter i samband med planarbetet, till exempel behovsbedömning. Du kommer att arbeta i ett team av sex planarkitekter, som jobbar i en kreativ miljö tillsammans för att göra vår vision av småstad till verklighet.

Kvalifikationer
Du ska ha minst kandidatexamen inom arkitektur, fysisk planering, landskapsarkitektur, samhällsplanering eller liknande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du bör ha goda kunskaper om lagstiftning för planerings- och beslutsprocessen samt om utformning som bidrar till ett hållbart samhälle. Erfarenhet av kommunal planering är meriterande.
Erfarenhet av AutoCad, Focus detaljplan och Adobe-serien är meriterande.

Giltigt B-körkort krävs.

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Omfattning:
Heltid

Anställningsform:
Tillsvidare

Övrigt Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson
Maria Cassel
08-124 57 100

Elisabet Hansson
08-124 57 100