Planarkitekt Samhällsbyggnad, Plan-Trafik - Lidköpings kommuns - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

14 Nov 2017

Lidköpings kommuns vision är att vara en välkomnande och hållbar kommun. Vi arbetar för att skapa god livskvalitet, hälsosam miljö och bra service för alla. Samhällsbyggnad har en viktig roll i detta arbete. Vi ansvarar för allt från översiktsplanens framtidstankar till den dagliga skötseln av gator och parker. Förvaltningen ansvarar också för myndighetsutövningen enligt miljö- och bygglagstiftningen.

Vår kommun växer och vi organiserar oss för framtiden och de utmaningar som visionen innebär. Vill du vara med och utveckla Lidköping? Välkommen att göra skillnad!

Plan-Trafik är en enhet inom Samhällsbyggnad. Enheten ansvarar för kommunens fysiska planering, utformning och gestaltning av stadsmiljöer, trafikplanering, trafikutredningar, hållbara resor, kommunens planering av skolskjuts, färdtjänst samt kollektivtrafik.

Enheten handlägger och ansvarar även för plan- och trafikärenden i Grästorps kommun.
På Samhällsbyggnad är du i händelsernas centrum. Vi ser helheten och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv och vill vara med och påverka är detta jobbet för dig!

Arbetsuppgifter och kvalifikationer
Du som vill vara med och forma kommunens framtid är varmt välkommen med din ansökan. Vi är idag fem anställda planarkitekter som arbetar med allt från översiktsplanering, gestaltningsuppdrag, snabba utredningsuppdrag till att leda och driva detaljplaner. I februari kommer enheten även förstärkas med en planstrateg som arbetar med planering i tidiga skeden.

Med din utbildning och erfarenhet kommer du att få en viktig roll i den fysiska planeringen i Lidköpings kommun. Du kommer också att delta i nätverk kring fysisk planering, både internt och externt.
Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter och goda möjligheter till kompetensutveckling. Lidköpings kommun lägger stor vikt vid att planeringen ska stärka en hållbar samhällsutveckling.

Vi vänder oss till dig som har högskoleexamen som planeringsarkitekt eller motsvarande. Du ska ha goda kunskaper inom plan- och bygglagen, miljöbalken samt detaljplaneprocessen.

Det är meriterande om du har arbetat med detaljplanering och planutredningar samt har erfarenhet av Geosecmas planmodul, Sketch-up och Adobe program (Photoshop, Indesign och Illustrator).

Som person är du engagerad, kan förankra idéer och har lätt för att samarbeta. Du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun.

https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun
Lidköpings kommun har cirka 39 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Ansökan
Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg MyNetwork. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Villkor och mer information

Anställningsform är tillsvidareanställning med sysselsättningsgraden 100 %.

Anställningens omfattning är heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Löneformen är månadslön.

Arbetsplatsen är Lidköping i Västra Götalands län.

Referensnummer: 2017/564

Kontakt: Tora Gustafsson, 0510-77 03 80

Sista ansökningsdag: 2017-11-26