Översiktsplanerare med fokus på gröna frågor, hållbarhet och klimat -Nacka kommun, enheten för strategisk stadsutveckling - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

16 Maj 2018

Enhetens uppdrag är att förstärka det strategiska övergripande och samordnande arbetet inom hela stadsutvecklingsområdet. Enhetens arbete syftar till att underlätta den strategiska stadsutvecklingen genom en sammanhållen strategisk planering, som ett stöd för Nacka kommuns organisation i dess helhet. Fokus ligger på strategisk styrning och prioritering av stadsbyggnadsprojekt, inklusive samhällsfastigheter, och den övergripande långsiktiga ekonomin kopplat till detta område. Enheten arbetar med måluppföljning, bl.a. genom att följa upp planeringen av bostäder och samhällsfastigheter. Enheten arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen och kommunledningen.

Arbetsbeskrivning
Nacka kommuns stadsutvecklingsprocess behöver en medarbetare som kan arbeta strategiskt med gröna frågor, hållbarhet och klimat. I arbetet ingår att inom dessa områden skapa kontakt och samarbetsytor med andra kolleger inom organisationen.

Vidare kommer du att ansvara för framtagande och revidering av viktigt strategiskt underlag samtidigt som du har överblick över kommunens övergripande mark- och vattenanvändning, både på kort och lång sikt. Du ansvarar även för att proaktivt arbeta med gröna frågor, hållbarhet och klimat, men kommer samtidigt att skriva remissvar, yttranden samt andra skrivelser där kommunens (kommunstyrelsens) syn på markanvändningen ska uttryckas. Du förväntas även delta i det regionala stadsutvecklingsarbetet, särskilt i sammanhang där fokus ligger på gröna frågor, hållbarhet och klimat.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom samhällsplanering, stadsutveckling eller annan likvärdig utbildning.
  •  Du har erfarenheter av arbete med stadsutveckling och samhällsplanering på strategisk nivå, gärna med fokus på gröna frågor,
  • hållbarhet och klimatanpassning, antingen som konsult eller inom offentlig förvaltning.
  •  Erfarenhet inom projekt- och/eller processledning är meriterande.

Som person är du kommunikativ, drivande, analytisk samt har en självklar förmåga att samarbeta och ta egna initiativ.

Vi erbjuder
Hos oss i Nacka och enheten för strategisk stadsutveckling får du en kreativ arbetsmiljö, spännande arbetsuppgifter samt kompetenta kolleger. Vi arbetar i flexibla kontor och erbjuder en flexibel arbetsmiljö i stort. Du har möjlighet att byta semesterersättning mot extra semesterdagar.

OM tjänsten
Anställningen gäller heltid och tillsvidare. Vi tillämpar löpande urval och därför kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag 31/5. Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Antal lediga befattningar
1

Land
Sverige

Referensnummer
2018/29

Kontakt
Andreas Totschnig, enhetschef, 08 718 94 67

Facklig företrädare
Mattias Wiik, Vision, 08 718 94 19

Sista ansökningsdag 2018-05-31

Sök jobbet