Bli mentor för en nyanländ arkitekt

Publicerad: 2022-06-09

Bli mentor i höst. Vi erbjuder sju platser till ett mentorprogram för nyanlända arkitekter. Ta chansen att hjälpa en arbetssökande arkitekt med utländsk utbildning och samtidigt ger er båda chansen att stärka era nätverk, få ökad självinsikt och stärkt självförtroende.

Det råder brist på arkitekter samtidigt som det finns många arbetssökande med utländsk utbildning. Deras chanser att få jobb ökar kraftigt om de får tala om hur arkitektyrket fungerar i Sverige med en kollega som arbetar som arkitekt. Det ger båda en chans att lära känna en ny kollega, stärka sitt nätverk och få ökad självinsikt och stärkt självförtroende genom bekräftelse.

Vårt syfte är att stärka matchningen av nyanlända arkitekter med svenska arkitektarbetsplatser genom organiserade möten mellan professionella arkitekter med olika bakgrund. Offentligt eller privat verksamma och med utbildning och erfarenhet i arkitektyrket från olika länder.

Varför bli mentor?

Genom vårt mentorskapsprogram får du som mentor stöd av erfarna coacher i mötet med en adept med utländsk arkitektutbildning. Att berätta om hur arkitektyrket fungerar för en nyanländ arkitekt med erfarenhet från andra länder är ett bra tillfälle att reflektera över arkitektyrket, dess bredd och mångfald. Det ger dig en ökad förståelse för dina kolleger samtidigt som du utvecklas både personligt och professionellt. På de gemensamma träffarna får du ta del av inspirerande föreläsningar om coachning och träffa andra mentorer och adepter. Det stärker ditt professionella nätverk och ger dig inblick i fler sammanhang.

Anmäl dig senast 30 augusti och var med från start i oktober 2022.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Undersökning om diskriminering i arbetslivet
Medlem

Undersökning om diskriminering i arbetslivet

Nu skickar Sveriges Arkitekter ut en undersökning om diskriminering i arbetslivet. Resultatet av undersökningen blir en viktig utgångspunkt i vårt fortsatta arbete mot diskriminering, för inkludering och likabehandling. Tack för att du medverkar.
Publicerad:
Så hjälper vi Ukraina
Medlem

Så hjälper vi Ukraina

Arkitekter och fackliga organisationer i såväl Sverige som utomlands engagerar sig på olika sätt till stöd för folket i det krigsdrabbade Ukraina. Här har vi samlat länkar till några av initiativen.
Publicerad: