Bli mentor för en nyanländ arkitekt

Publicerad: 2022-06-09

Bli mentor i höst. Vi erbjuder sju platser till ett mentorprogram för nyanlända arkitekter. Ta chansen att hjälpa en arbetssökande arkitekt med utländsk utbildning och samtidigt ger er båda chansen att stärka era nätverk, få ökad självinsikt och stärkt självförtroende.

Det råder brist på arkitekter samtidigt som det finns många arbetssökande med utländsk utbildning. Deras chanser att få jobb ökar kraftigt om de får tala om hur arkitektyrket fungerar i Sverige med en kollega som arbetar som arkitekt. Det ger båda en chans att lära känna en ny kollega, stärka sitt nätverk och få ökad självinsikt och stärkt självförtroende genom bekräftelse.

Vårt syfte är att stärka matchningen av nyanlända arkitekter med svenska arkitektarbetsplatser genom organiserade möten mellan professionella arkitekter med olika bakgrund. Offentligt eller privat verksamma och med utbildning och erfarenhet i arkitektyrket från olika länder.

Varför bli mentor?

Genom vårt mentorskapsprogram får du som mentor stöd av erfarna coacher i mötet med en adept med utländsk arkitektutbildning. Att berätta om hur arkitektyrket fungerar för en nyanländ arkitekt med erfarenhet från andra länder är ett bra tillfälle att reflektera över arkitektyrket, dess bredd och mångfald. Det ger dig en ökad förståelse för dina kolleger samtidigt som du utvecklas både personligt och professionellt. På de gemensamma träffarna får du ta del av inspirerande föreläsningar om coachning och träffa andra mentorer och adepter. Det stärker ditt professionella nätverk och ger dig inblick i fler sammanhang.

Anmäl dig senast 30 augusti och var med från start i oktober 2022.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Arkitekters förmåga behövs som aldrig förr
Medlem

Arkitekters förmåga behövs som aldrig förr

Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic summerar året och önskar alla medlemmar en God Jul och Gott Nytt År.
Publicerad:
Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar
Medlem

Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar

Den nya regeringen vill behålla de tillfälligt höjda ersättningsnivåerna i a-kassan som kom till under pandemin. Sveriges Arkitekter välkomnar beskedet.
Publicerad: