20 Apr 2017

Arbetsplatsbeskrivning
Mönsterås kommun med sina drygt 13 000 invånare ligger vid kusten mitt i Kalmar län. Den vackra skärgården med 150 km kuststräcka och 300 öar inbjuder till ett mångfacetterat båt- och friluftsliv. Här finns ett omfattande föreningsliv och regionens bästa företagsklimat. Kommunen bedöms som en av de bästa i landet avseende allmänhetens och företagens syn på kommunens service och handläggning.
Kalmarsundsregionen, som Mönsterås är en del av, växer och detta innebär många intressanta och spännande utmaningar. Plan- och byggavdelningen där du kommer arbeta är en mycket viktig aktör för att möjliggöra Mönsterås och regionens framtida utveckling avseende tillväxt med långsiktig hållbarhet.
Plan och byggavdelningen arbetar med översiktlig planering, detaljplaner, bygglovgivning, GIS-, kart- och mätverksamhet, fastighetsbildningsfrågor samt bostadsanpassning. Avdelningen har 9 medarbetare och är en del av kommunens tekniska förvaltning.

Arbetsbeskrivning
Upprättande av detaljplaner.
Medverka vid bygglov avseende gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor.
Framtagande av andra långsiktiga strategiska planer, exempelvis ortsanalyser och trafikstrategier.
Vara med och driva kommunens översiktsplanering

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arkitektexamen samt har erfarenhet av fysisk planering. Du har god erfarenhet av planarbete, känsla och kunskap om gestaltning och stadsbyggnadsfrågor och den fysiska planeringens roll i samhällsutvecklingen..
Stor vikt läggs vid att du har intresse för god och hållbar stadsbyggnad, goda kunskaper i och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen, samt förmåga att förmedla och föra dialog kring gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor. Arbetet ställer krav på god initiativkraft och förmåga att arbeta självständigt.
Du har även erfarenhet av och förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar. Goda kunskaper i CAD (vi använder Topocad) och GIS.
Arbetet innebär många kontakter med medborgare, företagare och entreprenörer samt även mycket samarbete inom kommunen. Vi förutsätter därför att Du är initiativrik, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Tjänsten innebär en del resor och det krävs B-körkort.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast

Ansökan
Ansök senast: 2017-05-14
Referensnummer: A674713

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner
Henrik Eriksson plan- och byggchef
0499-171 56
henrik.eriksson@monsteras.se

Thomas Nilsson Teknisk chef
0499-17170 070-6617170
thomas.nilsson@monsteras.se

Facklig företrädare
Fackl org kan nås genom kommunens växel 0499-170 00

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Mönsterås kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande vill vi att du skickar in din ansökan digitalt.