Landskapsarkitekt till enheten för planering och tillstånd - Nacka kommun - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

14 Sep 2017

Enheten för planering och tillstånd arbetar med den långsiktigt strategiska utvecklingen av den allmänna platsen samt de tillstånd och myndighetsbeslut som är kopplade till allmän plats. Enheten resurssättet kommunens stadsbyggnadsprojekt med kompetens inom trafik, landskap och natur. Enheten för planering och tillstånd tar fram förslag på nya investeringar inom trafiksäkerhet, cykel, park och natur.

I en tid när Nacka kommun växer snabbt är arbetet med att utforma och förvalta den allmänna platsen en av de viktigaste uppgifterna inom stadsbyggandet. Enheten har en nyckelroll i kommunens dialog med invånarna kring de frågor som handlar om Nacka kommuns gemensamma rum; alla gator, parker, torg och naturområden.

Arbetsuppgifter
Som landskapsarkitekt kommer du att ha en viktig roll i stadsbyggnadsprocessen. Vi arbetar i projektform och du kommer att vara med i de projektgrupper som ansvarar för att ta fram program och detaljplaner. Du beställer och tar fram utredningar inom ansvarsområdet t.ex. förstudier och kvalitetsprogram till planhandlingar samt delar av exploateringsavtal. Du samarbetar brett med andra kompetenser och enheter inom kommunen.

Som landskapsarkitekt är du med och planerar för hur vi i framtiden ska arbeta strategiskt med de gröna och blå frågorna. Du med och utvecklar gestaltningen i det offentliga rummet i syfte att utbudet ska upplevas attraktivt och tillgängligt för alla som bor och verkar i kommunen. Detta är särskilt aktuellt i samband med att Nacka fram till år 2030 ska bygga stad med plats för 13 600 bostäder och 10 000 arbetsplatser på västra Sicklaön. Du kommer också att bidra med att utveckla våra arbetsprocesser, tillsammans med övriga medarbetare. I arbetet ingår skriftlig och muntlig kommunikation, som exempelvis samråd med sakägare, informationsmöten för allmänheten samt att skriva och presentera ärenden för politiken.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är landskapsarkitekt med intresse för gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor. Du har kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr fysisk planering.

Vi ser gärna att du har tre års erfarenhet inom verksamhetsområdet. Det är en fördel om du har erfarenhet av stadsplanering och vi ser gärna att du har arbetat i en politiskt styrd organisation. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Vi värdesätter att du är en person som har förmåga att se helheten samt tycker om att arbeta tillsammans med andra mot uppsatta mål.

Vi erbjuder dig
Flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet. Tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 oktober. Urval och
intervjuer kommer att ske löpande så ansök gärna redan idag.

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssafter och liknande.

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Nacka

Län
Stockholms län

Land
Sverige

Ref. nr.
2017/325

Kontakt Kristofer Rogers, Gruppchef 0704318015

Facklig företrädare Yvette Forssmark, Vision 08 718 91 68
Tina Edén,Sveriges Ingenjörer 087189488

Sista ansökningsdag 2017-10-11

Länk till annons http://nacka.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:164081/