Köpings kommun söker Planarkitekt - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

16 Okt 2017

Stadsarkitektkontoret deltar i arbetet för ett hållbart samhälle där viktiga miljö-, natur- och kulturvärden ska vårdas och utvecklas. Kommunen ska erbjuda attraktiva och bra bostäder i goda boendemiljöer och stödja förutsättningarna för företagande.

Stadsarkitektkontoret är en förvaltning under miljö- och byggnadsnämnden med ansvar för detaljplanering, bygglov och annan myndighetsutövning enligt PBL samt, under kommunstyrelsen, för översiktsplanering och mark- och exploateringsfrågor. På kontoret finns också kommunens GIS-verksamhet och energirådgivning.

Stadsarkitektkontoret har 18 medarbetare och på planavdelningen finns 5 tjänster, planchef, 3 planarkitekter och en karttekniker. Vi söker nu en planarkitekt för en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta med att framställa detaljplaner och program. Vi söker dig som kan leda, samordna och driva planprojekt från idé till färdig plan. Utöver detaljplaner arbetar vi med översiktlig planering med tillägg och fördjupningar samt framställning av kartor, uppgifter som också kan ingå i din tjänst. Du deltar även i övrigt utredningsarbete som rör samhällsbyggnadsfrågorna i kommunen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad arkitekt eller fysisk planerare. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av fysisk planering och liknande arbete i eller åt kommuner. Vi vill att du har goda kunskaper i plan- och bygglagen och i relevanta delar av miljöbalken. Du har god illustrationsförmåga, är van vid arbete med CAD-program och är intresserad av att tillämpa IT-teknik i GIS- och webbmiljö.
Planarbetet sker i en process med många kontakter. Du måste därför ha lätt för att samarbeta med andra och att kommunicera, skapa förtroende och att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du är serviceinriktad och engagerad samt känner ett ansvar för att dina projekt kommer till avslut. B-körkort är ett krav – vi har bilpool.

Varaktighet/arbetstid: Tillsvidare/heltid
Lön: Månadslön
Ansökan: Sista ansökningsdag 2017-11-26
Ref: Ange ref.nr. 11/2017 STARK
Arbetsgivare: Köpings kommun, Kristinelundsv. 4, 731 85 Köping
Kontakt: Gun Törnblad, förvaltningschef, tel. 0221-252 84
Facklig kontakt: Vision, tel. 0221-251 30

Ansök

Köpings kommun