Ombyggnad villa L

Ombyggnad av 20-talsvilla i Danderyd

Ombyggnaden utfördes genom några planlösningsförändringar och flera platsbyggda inredningar. Före ombyggnationen bestod övre plan av tre sovrum, ett allrum och ett badrum som var ett genomgångsrum. Förändringen skapade fem ljusa, fina sovrum, ett funktionellt badrum, ett litet tvättrum samt liten extra wc.

Alla sovrum blev stora och ljusa, det befintliga fönstren kunde användas och inga fasadförändringar krävdes. Tre sovrum nås genom en nyskapad korridor. De befintliga fina dörrarna kunde återanvändas och placeras på nya ställen.

Hallen på nedre plan är nu mer användbar och även ljusare, dels genom att riva en vägg och göra trappan i en ny vinkling in mot vardagsrummet.

 

 

 

 

Fasta inredningar kompletterar vardagsrummet och ramar in sittgrupperna samt ger en ombonad känsla. Utformningen av tilläggen är enkla men med vissa specifika detaljer för att passa in i det gamla huset.

 

 

Fotograf: Karin Björkquist

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Nästgårdarna
BOSTÄDER

Nästgårdarna

Arkitektkontor: Sjödin Arkitektur AB
Gruppbebyggelse i Tänndalen I hjärtat av Tänndalen har Spark tillsammans med Ortalis skapat tre moderna gårdstun i Nästgårdarna. De rymmer...
Parhus T
BOSTÄDER

Parhus T

Arkitektkontor: Sjödin Arkitektur AB
Skiss till nytt bostadsområde med parhus Området innehåller ett flertal parhus samt ett flerbostadshus. Parhusen ligger längs ett stort gärde...
Villa M
BOSTÄDER

Villa M

Arkitektkontor: Sjödin Arkitektur AB
Förslag nybyggnad av villa En villa som ligger vid foten av en kulle. Tomten bidrar till ett knepigt utgångsläge i...