Ilse Crawford kommer till Arktitekturgalan 2020 - Sveriges Arkitekter

Sveriges Arkitekter kan stolt presentera Ilse Crawford som en av talarna på nästa års Arkitekturgala. Hennes Studioilse har genomfört åtskilliga projekt över hela världen som många har blivit riktmärken inom sitt område.

För Ilse Crawford, designer, forskare och creative director, är de mänskliga behoven och önskemålen utgångspunkten i allt arbete. Tillsammans med sitt tvärvetenskapliga team på Studioilse skapar hon miljöer där människor är känner sig tillfreds. Ambitionen är att få de offentliga rummen att kännas hemtrevliga och skapa hem som ger ett värde för de som bor i dem. För att åstadkomma detta gäller det att välja och formge möbler och produkter som såväl stödjer, som förstärker, mänskligt beteende i vardagen. En annan viktig aspekt är att göra val som har så lite skadlig effekt på människor, såväl brukare som producent, och miljö som möjligt.

Studioilse har genomfört över hundra projekt som spänner över hela världen. Många av dem har blivit riktmärken inom sitt område, bland annat Soho House, New York, den första Aesop-butiken i London, Cecconis restaurang i London och Ett Hem i Stockholm.

Under sitt pass på Arkitekturgalan belyser även Crawford det arbete hon gör som grundare för avdelningen ”Man and Wellbeing” på Design Academy Eindhoven, där hon driver undervisningen, och inspirerar studenter till undersökande formgivning, produktutveckling och nya arbetsmetoder.

Vi tycker kort och gott att Ilse Crawford i sitt arbete är ett lysande exempel på temat ”Co-create – Re-think, Re use, Re-build” och ser fram emot att höra henne tala på Arkitekturgalan i mars.

Biljetter släpps den 8 januari, men lugn, vi kan påminna dig när det är dags. Skriv bara in din mejl här!