Gå vilse i arkitekturens Lund + 900 år på 90 minuter med Akademin för Arkitektur - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

Datum

2019.05.18
kl. 15.00 - 20.00

Arrangör

Sverige Arkitekters Akademi för Arkitektur

Välkommen att delta i en trestegsraket om arkitektur och stadsbyggnad i Lund!

Följ med på en stadsvandring i det okända och det välkända. Vi upplever alla vår omgivning på olika sätt; min stad är inte den samma som din stad, även om vi rör oss på samma gator. Våra minnen, förutsättningar och förväntningar påverkar hur vi ser på vår livsmiljö. Ta en tur genom Lund tillsammans med Akademin för Arkitektur och upplev det hemvana med nya ögon.

Dagen inleds med stadsvandring, som startar vid Kristallen och avslutas vid Domkyrkan. I Kryptan blir det ett öppet samtal med inbjudna gäster om arkitektur bortom fint och fult. Från Kryptans 1100-talsvalv rör vi oss till Domkyrkoforums 2010-talsarkitektur, med avslutande bar och fortsatt informellt samtal.

Program

15:00 Arkitekturpromenad med guidning – start på samtalet. Samling vid Kristallen

17:00 Inledning i kryptan med cellist Hillevi Hilleröd. Välkomsthälsning och introduktion av kryptan med Lena Sjöstrand, Domkyrkokaplan. Samtal med Sveriges Arkitekters Arkitekturakademi:

  • Bengt Mattias Carlsson, stadsarkitekt i Jönköpings kommun (moderator)
  • Petra Gipp, arkitekt Petra Gipp Studio (ordförande)
  • Helena Glantz, arkitekt, Urban Design, Stockholm
  • Carmen Izquierdo, arkitekt, Esencial, Stockholm
  • Emina Kovacic, stadsbyggnadschef/stadsarkitekt i Karlshamns kommun
  • Jeanette Skinnars, student UMA.
  • Tillsammans med lokala gäster: Nina Aronsen, arkitekt, universitetsadjunkt LTH, Malin Sjögren, stadsarkitekt Lund, Gunilla Svensson, arkitekt, Gunilla Svenson Arkitektkontor Lund

18:30–20:00 Mingel i Domkyrkoforum. Bar till självkostnadspris.

Ingen föranmälan krävs!

Karta över stadsvandring som pdf:
Lund_karta

Akademin för Arkitektur är Sveriges Arkitekters fristående organ med uppgift att bevaka, driva och diskutera aktuella frågor av vikt för arkitekturens utveckling i Sverige.